Nazlı Hamarat’ın eşinin cinayet sırrı çözüldü

Nazlı Hamarat’ın eşinin cinayet sırrı çözüldü

İşadamı Şaşmaz'ın Ukrayna'da öldürülmesinin ardındaki sır perdesi aralanıyor.

Şaşmaz'ın iki kadın ile gittiği Kiev'de av bıçağı ile öldürüldüğü, zanlının bir kadın ile para ve pırlantaları alıp kaçtığı öne sürüldü. Kiev'de Kharkov-Melnikov Caddesi üzerinde 46 numarada ağustos ayı başında meydana gelen vahşi cinayetin katil zanlısı olarak genç bir Türk ile bir kadın aranıyor. Evde parmak izleri de bulunan katil zanlısının S.Y olduğu ileri sürülüyor. Türk olan katil zanlısının ailesinin Kiev polisini arayarak ‘oğlumuzdan haber alamıyoruz' demesiyle cinayetin ortaya çıktığı öğrenildi.



Daire kan gölü

Türk ailenin başvurusu üzerine kayıtları inceleyen Ukrayna polisi, 27 yaşındaki Türk'ün bir ay önce Kharkov-Melnikov Caddesi üzerinde 46 numarada kiraladığı daireye gitti. Polis daireye girdiğinde ise yerde kanlar içinde bir ceset ile karşılaştı. Yapılan ilk incelemede 40'lı yaşlarındaki erkek cesedinin Türk vatandaşı Emir Cevdet Şaşmaz'a ait olduğu belirlendi. İki günlük olduğu tespit edilen cesedin boğazının av bıçağı ile kesildiği görüldü.

Verandada parmak izi

Ukrayna polisi olay yeri inceleme ekibinin cinayetle ilgili yaptığı detaylı incelemede de dairenin arka tarafında bulunan ve bahçe alanına açılan verandasında parmak izleri tespit edildi. Parmak izlerinin evi kiralayan S.Y. ile iki kadına ait olduğu tespit edildi. Polisin Emir Cevdet Şaşmaz'ın ülkeye gelişi ile ilgili yaptığı çalışmada da Şaşmaz'ın cinayet gününden iki hafta önce iki kadın ile birlikte İstanbul'dan Kiev'e geldiklerini tespit etti. Emir Şaşmaz ile iki kadının olayın katil zanlısı S.Y tarafından karşılandığı ve kiraladığı daireye götürüldüğü ortaya çıktı.

Bir kadın gözaltında

Soruşturmayı derinleştiren Ukrayna polisi eve gelen kızlardan birisini gözaltına aldı. Diğer kızın ise katil ile birlikte kaçtığı tespit edildi. Soruşturmada polis bazı detaylara da ulaştı. Görgü tanıklarının da ifadelerine göre bazı zamanlarda S.Y ile Emir Şaşmaz'ın sokakta da tartıştıkları görüldü. Şaşmaz'ın katil zanlısı S.Y'yi zorla bir yerlere götürmek istediği gibi bilgiler verildi. Olay yeri inceleme ekipleri ve gözaltındaki genç kadının verdiği bilgilere göre katil zanlısı S.Y. olaydan sonra evde bulunan yüklü miktardaki parayı ve yaklaşık değeri 3 milyonu bulan pırlantaları da alarak kayıplara karıştı.

‘Eşimin cesedini teşhis edemedim'

İşadamı Emir Cevdet Yılmaz'ın eşi Nazlı Hamarat, perşembe günü instagram hesabından "Eşim merhum Emir Cevdet Şaşmaz'ın cenazesi cuma günü (dün) ikindi namazına müteakip Halkalı 3. etap Hacı Ömer Çetinsaya Camii'den kaldırılacaktır" açıklamasını yapmıştı. Ancak dün yaptığı açıklamada "Cenazemiz bugün (dün) iptal edilmiştir. İptal nedeni ise tabut açıldığında cesedin kimlik tespitini yapamamamdır. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tespiti üzerine Adli Tıp Kurumu'nda kimlik tespiti ve otopsi yapıldıktan sonra ceset Cevdet Emir Şaşmaz'a ait ise cenaze tarihi tekrar bildirilecektir. Tüm dostlara duyurulur" dedi.



‘Nasıl teşhis yapamaz?'

Hamarat'ın eşinden bahsederken "ceset" sözünü kullanması takipçileri arasında "İnsan eşinin cenazesinden bahsederken ceset lafını kullanır mı" denilerek eleştiri konusu oldu. Nazlı Hamarat'ın eşini teşhis edememesi merak konusu oldu. Ölen Şaşmaz'ı tanıyanlar "Kolunda dövmesi vardı. Ondan da mı teşhis edememiş" dediler. Bu arada öldürülen Emir Cevdet Şaşmaz'ın 2000'li yıllarda yanında çalıştığını söyleyen Erol Köse, Beyaz TV'de katıldığı programda şu iddialarda bulundu:

Tecavüz iddiası!

"Gayet pozitif olumlu bir çocuktu, daha sonra bana telefonlar gelmeye başladı Erol abi senin ortağın bizden para aldı diye. Cevdet'i çağırdım kendini fiziksel olarak bana benzediği için dayımın oğlu olarak tanıtmış. Bende Cevdet bunu neden yaptın dedim ağlamaya başladı. Ailesinin kötü yollarda olduğunu söyledi ancak onu affedemedim işine son verdim.Sonraları karşılaştığımızda baktım lüks insanlarla takılıyor. Kendini Necati Şaşmaz'ın kardeşi olarak da tanıtmış ve başkalarını dolandırmış. Daha sonra eşi Nazlı Hamarat da twitter hesabından beni dolandırdı diye yazmaya başladı. Sonra tekrar bir araya gelmişler. Öldürüldüğünü Atilla Taş'tan duydum. Cevdet kendisini öldüren kişinin kız arkadaşına başına silah dayayarak tecavüz etti diye öldürülmüş.Öldürülürken yanında 2 kadın olduğunu öğrendim. O kadınlardan biri Vijdan Vatansever olabilir."