Necdet Özel'den çarpıcı açıklamalar!

Necdet Özel'den çarpıcı açıklamalar!

Görevini Hulusi Akar’a devredecek olan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel giderayak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göreve getirildiği günden itibaren kendisine ön yargılı yaklaşıldığını savunan Özel “Hepimizin ideolojisi, görüşü var ancak biz milli komutanlarız. Siyasi düşüncemiz oy kullandığımız sandıkta biter” dedi.

“ÖN YARGILI BAKIŞ VARDI”

2011′de göreve geliğini hatırlatan Özel “Ön yargılı bir bakış vardı. İnsanlar hakkında ön yargı olunmamalı. Görevim boyunca ön yargılı eleştirilere cevabımı hep icraarımla verdim. Bir yemin etmişiz , konuşamayız. Sıkıntılarımızı içimize atarız. Görevin kaderi bu, hasta bile olamazsınız.” dedi.

“GEREKTİĞİNDE MUHATAPLARINA SÖYLEDİM”


TSK’yı milli iradeye saygılı ve demokrasiye inanarak yönettiğini savunan Necdet Özel “Silah arkadaşlarım ve mesai verdiğimiz herkes bunu bilir. Şahitler. Bizi ilgilendiren konularda, söylenmesi gereken her şeyi söyledim. Yapılması gereni yaptım. Yerinde, zamanında ve muhataplarına…” diye konuştu.

“ELBETTE SİYASİ DÜŞÜNCELERİMİZ VAR”

Özel sözlerini şöyle sürdürdü; “Görevlerimizi yaparken her türlü görüşten bağımsız davranırız. Elbette farklı dünya görüşlerimiz, siyasi düşüncelerimiz var. Ama sandık kurulduğunda gider oyumuzu atarız. Siyaset, ideoloji biter. Biz milli komutanlarız, oyun rengi görevimize yansımaz.”

“HAKKINIZI HELAL EDİN”

Emeklilik döneminde uzun süre dinleneceğini vurgulayan Necdet Özel “Hakkınızı helal edin” dedi.