Necef'te bulunan 113 Türk işçi Türkiye'ye döndü

Necef'te bulunan 113 Türk işçi Türkiye'ye döndü

 Dışişleri Bakanlığı, Necef'te bulunan 113 Türk işçisinin ilgili şirket tarafından kiralanan uçakla Türkiye'ye getirildiğini bildirildi. Bakanlık ayrıca Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan vatandaşlara en kısa zamanda bulundukları yerden ayrılmalarını tavsiye etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türk konsolosluk binasına IŞİD tarafından yapılan baskını değerlendirdi. Açıklamada, "Sahadaki durumun çok hızlı şekilde değişim gösterebildiği ve çatışmaların oldukça hızlı şekilde yayılabildiği de izlenmektedir" denildi.

İŞÇİLERDEN VİZE SÜRESİ GEÇENLERİN CEZASI İSTİSNAİ OLARAK KALDIRILDI

Bakanlık, Irak makamlarından gerekli iniş izni alındığı, işçilerden 60'ının Vize süresini geçirmesi nedeniyle ödenmesi gereken cezanın ise Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığının girişimleri neticesinde istisnai olarak kaldırılarak, işçilerin Türkiye'ye getirildiklerini duyurdu.

"IRAK'TA HERHANGİ BİR DÜZELME YOK" AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak'ta güvenlik durumunda herhangi bir düzelme sağlanmadığı, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat vilayetleri başta olmak üzere ülkenin pek çok bölgesinde değişik boyutlarda çatışmalar yaşandığı ve çok hızlı şekilde değişim gösterebilen sahadaki durumda çatışmaların oldukça hızlı şekilde yayılabildiği belirtildi.

İşte Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan o açıklama:

NECEF'TE BULUNAN 113 İŞÇİNİN DÖNÜŞÜ SAĞLANDI

"Necef'te bulunan 113 işçimizi ülkemize getirmek üzere ilgili şirket tarafından kiralanan uçak için Irak makamlarından gerekli iniş izni alınmış, işçilerden 60'ının Vize süresini geçirmesi nedeniyle ödenmesi gereken ceza Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Bakanlığımızın girişimleri neticesinde istisnai olarak kaldırılarak, işçilerimizin ülkemize dönüşleri sağlanmıştır."

"THY RESMİ TATİL OLAN BUGÜN DE ÇALIŞTI"

"Ülkeden havayoluyla ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için THY, ülkede resmi tatil olan bugün (14 Haziran) de çalışmalarını sürdürdüğünü açıklamıştır. THY açıklamasında ayrıca, Bağdat Havalimanı, Basra Havalimanı, Necef Havalimanı, Süleymaniye Havalimanı ve Erbil Havalimanı'ndan da tarifeli uçuşların devam ettiği bilgisine yer verilmiştir."

VATANDAŞLARA UYARI

"Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından her koşulda müteyakkız bulunarak, mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları ve bu vilayetlere seyahat etmekten kaçınmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir"