Neil Armstrong'un 46 yıllık sırrı!

Neil Armstrong'un 46 yıllık sırrı!

ABD'li astronot Neil Armstrong 1969'da Ay'a ayak basan ilk insan. 2012'de yaşamını yitiren Armstrong'un büyük bir sır gizlediği ortaya çıktı.

Neil Armstrong 2012'de hayatını kaybettikten aylar sonra dul eşi, ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Ulusal Hava ve Uzay Müzesi müdürü Allan Needell'i telefonla aradı.

Armstrong'un eşi Carol Armstrong evinde şimdiye kadar haberdar olmadığı bir dolabın içinde bir çanta bulmuştu. Çantanın içerisinde uzay araç ve gereçleri vardı. Carol Armstrong, müzenin söz konusu araç ve gereçlerle ilgilenip ilgilenmediğini soruyordu.

Carol Armstrong'un gizli dolapta bulduğu çanta, astronotlar tarafından kullanılan ve ünlü astronot James McDivitt'ın ismiyle anılan "McDivitt Çantası"ydı.

Neil Armstrong'a ait "McDivitt Çantası"nın içerisindeki araç ve gereçlerin dökümünü çıkarmak ve ne işi yaradıklarını anlamak için müze müdürü Allan Needell ve arkadaşları 6 ay çalıştı. 6 ay süren çalışma sonrası Neil Armstrong'a ait araç ve gereçler müzede sergilenmeye başladı.

Çantada Ay'a inişi görüntüleyen kamera ve objektifi, uzay modülünün bazı iç parçaları, kablolar, astronot miğferinin kopçaları, Armstrong'un dar kabinde uyumak için kendisini bağladığı kancalı kablo ve kırılmayan ayna bulunuyor.

Ay'a ayak basan ilk insan Neil Armstrong'un çantayı içerisindeki eşyalarla Ay'ın yüzeyine bırakması gerekiyordu. Ancak öyle yapmadı ve dünyaya getirerek evinin bir köşesinde gizledi. Armstrong söz konusu çantadan biyografisini yazanlara bile bahsetmedi.

Armstrong'un niçin böyle yaptığı gizemini koruyor ancak uzmanların bir tahmini var. Armstrong muhtemelen çantayı ve içerisindeki eşyaları hatıra olarak saklamak için dünyaya geri getirdiği tahmin ediliyor.

NASA her uçuşta böyle onlarca parçanın kullanılıp atıldığını belirtiyor.