Nemrut Dağı Oyunla Sanal Aleme Taşındı

Nemrut Dağı Oyunla Sanal Aleme Taşındı

Kommagene Krallığı dönemine ait devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı, Kommagene Krallığı Kayıp Hazine oyunu ile sanal dünyaya taşındı.
2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesi artık daha farklı ortamlarda tanıtılacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Adıyaman ve Nemrut Dağı’nın tanıtımına yeni bir boyut getirildi.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi Bilişim Rehber Öğretmeni Mustafa Göksu ve Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Dolaş tarafından yapılan çalışmayla ’Kommagene Krallığı Kayıp Hazine’ oyunu hazırlandı.
Dokuz aylık çalışmanın sonunda interaktif simülasyonu, Kral 1. Antiochos’un konuşan oyunu ve Kommagene Krallığı Kayıp Hazine oyunu ortaya çıkartıldı. Oyun androit uygulaması olan cep telefonu, tablet, bilgisayarlarda oynanabiliyor.
Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Dolaş, Adıyaman’ın tanıtımı için sosyal medyada ve akıllı telefon platformunda çok fazla uygulamanın olmadığını, kendilerinin ise tanıtım için bu projeyi hazırladıklarını ifade etti. Osman Dolaş, 9 ay süresince bu oyunu hazırladıklarını belirterek, “Umarım insanlar bunu indirir. Adıyaman’ın en büyük tarihi değeri olan Nemrut’u tanırlar ve Adıyaman’ı ziyaret ederler” dedi.
Güzel Sanatlar Lisesi Bilişim Rehber Öğretmeni Mustafa Göksu oyunla ilgili bilgi vererek, “Uygulamalarımızda bir tane Kral Antiochos’un konuşan uygulamamız var. Bir tane interaktif simülasyon dediğimiz hem heykellerin bilgilerine ulaşabildiğimiz, Nemrut Dağı üzerinde gezebileceğimiz bir simülasyonumuz var. Bir de şuanda güncel olarak popüler oyun tarzı olan subway surf tarzında olan Kommagene Kayıp Hazine adlı oyunumuz var. Bunların hepside Google Play Store üzerinde yayında” dedi.