Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Proje Ekibi, İtalya’ya Gidiyor

Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Proje Ekibi, İtalya’ya Gidiyor

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Nene Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen "The Mediterranean" (Akdeniz) isimli projesi kapsamında İtalya’ya gidiyor.Proje ekibinde yer alan 2 öğretmen ve 10 öğrenci, yolculuk öncesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz’ü makamında ziyaret etti.
Ekibin, proje kapsamında İtalya’nın Firinze vilayetinin Castellaneta kasabasında bulunan ortak okulu ziyaret edeceği belirtilirken, "The Mediterranean" (Akdeniz) isimli projenin amacının yaz aylarında turizm ve tarım faaliyetlerinin bölgesel ekonomik kalkınmadaki faydalarını ortaya koymak, karşılıklı kültürel tanışma faaliyeti yürütmek olduğu açıklandı. Toplam 15 bin euro hibe desteği olan proje kapsamında İtalya’ya 2 öğretmen ile 10 öğrencinin gideceği belirtildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz öğrencilerin projeler aracığı ile yurt dışına çıkmaları, farklı ülkeleri ve kültürleri tanımalarının önemli bir kazanım olduğunu belirterek, "İlçede daha önce Cumhuriyet Ortaokulu, Osman Önal İlkokulu ve Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ekipleri, proje kapsamında yurt dışında gittiler. Şimdi Nene Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi gidiyor. Önümüzdeki hafta ise 6 kişilik ekibi ile Osman Önal İlkokulu ekibi Fransa’nın başkenti Paris’e gidecek" dedi.