Nepal, Expo 2016 Alanında 3 Bin 600 Metrekare İle Yer Alacak

Nepal, Expo 2016 Alanında 3 Bin 600 Metrekare İle Yer Alacak

EXPO 2016 Antalya’da Nepal, 3 bin 600 metrekarelik bir alanda tanıtılacak. Nepal’den gelen bir heyet EXPO 2016 Antalya hakkında bilgi alarak ön sözleşmeyi imzaladı.
Tarım ve endemik bitki anlamında Asya’nın önemli ülkelerden birisi olan Nepal’den bir heyet, EXPO 2016 Antalya’ya katılım sözleşmesini imzalamak ve alanda incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. Nepal Tarım Bakanlığı tarafından EXPO 2016 Antalya ile ilişkileri yürütmesi için görevlendirilen Ülke Komiseri Arun G.C başkanlığındaki 4 kişilik heyet, EXPO 2016 Antalya Alanı’nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve uygulamayı düşündükleri projenin sunumunu yaptı.
Nepalli heyeti, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez karşıladı. Nepal heyetini misafir etmekten mutluluk uyduğunu belirten Genel Sekreter Suiçmez, “EXPO 2016 Antalya alanında uygulamayı düşündüğünüz proje çok güzel. Alanımıza renk katacak bir proje. Nepal’in mimarisini, kültürünü, bitki çeşitliliğini yansıtan bir proje olmuş. EXPO 2016 Antalya ile iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da artacağına inanıyorum” dedi.
Nepal Ülke Komiseri Arun G.C ise EXPO 2016 Antalya’nın bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ülkesi hakkında bilgi veren Arun G.C, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Antalya’da düzenlenecek G20 zirvesine Nepal’in de katılması gerektiğini ifade etmesi bizleri çok mutlu etti. Bunun için Türkiye’ye şükranlarımızı belirtiyoruz” diye konuştu.
Nepal’in 5 bin 67 tür ile geniş bir bitki örtüsüne sahip olduğunu ifade eden Arun G.C, “EXPO 2016 Antalya’ya 3 bin 600 metrekare alanla katılmak istiyoruz. Bahçemiz için projemiz hazır. Bahçemizdeki tüm malzemeleri Nepal’den getireceğiz. Bahçenin oluşturulmasında, ülkemizdeki çok önemli sanatçılar ve uzmanların katkısı var” şeklinde konuştu.
Nepal’in EXPO 2016 Antalya’ya katılımı ile ilgili ön sözleşmeyi Genel Sekreter Haşmet Suiçmez, Arun G.C ve ülke adına katılan Global Multipurpose İnternational Company Firmasının Başkanı Bikash Poudel imzaladı. Arun G.C, ziyaret anısına Genel Sekreter Suiçmez’e, Nepal için kutsal sayılan Buda’nın heykelciğini hediye etti.