"Nerede bir 'ah' varsa Kızılay oraya ulaşıyor"

"Nerede bir 'ah' varsa Kızılay oraya ulaşıyor"

Türk Kızılayı Güney Marmara Bursa Bölge Kan Merkezi tarafından alınan seyyar kan aracının hizmete girmesi dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Çavuşoğlu, Türk Kızılayının dünya çapında bir yardım kuruluşu olduğunu belirtti.

Türk Kızılayı bayrağının, dünyanın birçok yerinde dalgalandığını aktaran Çavuşoğlu, "Kızılay, Türkiye'nin evrensel bir mahiyet kazanmış kurumudur." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türk Kızılayının mazlum milletlerin her zaman yanında olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Arakan'da, Gazze'de, Filistin'de, Somali'de onlar var. Nerede bir 'ah' varsa Kızılay oraya ulaşıyor. Kızılay, sadece bir yardım kuruluşu değil, Türkiye'nin göstermiş olduğu insani diplomasinin başarılı örneklerin bir tanesidir. İnsani diplomasi aslında Türkiye'nin sıcak yüzünü, iyi niyetli özünü milletinin cefakar, vefakar ve hayra tekabül eden yüzünü bütün dünyaya gösteren yüzüdür. O yüzden hep birlikte sahip çıkmalıyız."

Türk Kızılayı Güney Marmara Bursa Bölge Kan Merkezi Müdürü Nihat Çakır da aracın, Bursa'ya en az 20 yıl hizmet vereceğini dile getirerek, "Günlük hedefimiz, 70 ünite kan almak. Kent Meydanı'ndaki araç ile kent merkezinin kan ihtiyacının yüzde ellisini bu iki araçtan karşılayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bursa'nın 2018 yılı kan bağışı hedefine değinen Türk Kızılayı Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan da "Bizim 2018 yılı için hedefimiz, 85 bin ünitedir. Bursa'da 9 ayda 60 bin 895 ünite kan bağışı gerçekleştirildi." dedi.

Daha sonra Çavuşoğlu ve beraberindekiler, kan alma aracındaki bağışçılarla sohbet etti.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın ile Osman Mesten ve vatandaşlar katıldı.