Nestle Fabrikası'nda işçiler direnişe geçti

Nestle Fabrikası'nda işçiler direnişe geçti

Nestle fabrikasında çalışan 900 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde fabrika yönetimiyle uzlaşma sağlayamayan Hak-İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikası'na üye işçiler dün akşam eyleme başladı. Fabrika önünde toplanan 100'ü aşkın işçi sendikanın Bursa Şube Başkanı Yalçın Kaya ile tartıştı. İşçilerin taleplerini gözardı eden sözleşmenin imzalanmasıyla aynı saatlerde de fabrika yönetimi, öncü ve duyarlı işçilerden 35’ini “soruşturma” gerekçesiyle ücretsiz izne çıkardı. Bunu patron ile sendika yönetimi işbirliğiyle gerçekleştirilecek işçi kıyımına hazırlık olarak değerlendiren işçiler fabrika önünde direnişe başladılar.

35 arkadaşlarının telefonla yapılan bildirimle 7 Temmuz'a kadar idari izne çıkarıldığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını ifade eden işçiler, sendika yönetimini suçladı. İşçiler, sendika yönetiminin 6 aydır devam eden toplu sözleşmeyi dün kendilerine rağmen imzaladığını, bu sırada da 35 işçinin ücretsiz izne ayrıldığını belirttiler. İşçiler sendika yöneticilerinin tepkilerine karşılık yapacak bir şeyleri olmadığını söylediklerini ifade ediyorlar. İşten atılan işçilerin taslağın arkasında duran öncü işçiler olduğunu, tam bir ayıklamanın yapıldığını vurguluyorlar.

Öz Gıda-İş yönetimi tarafından yapılan açıklamada Nestle yönetimiyle ''ortak gelecek'' anlayışıyla hareket ederek enflasyonun çok üzerinde “rekor zam” elde ederek “tarihi bir anlaşmaya” imza atıldığı iddia edildi.

Fabrikadaki işçiler ücretsiz izne çıkarılan arkadaşlarına destek verirken eylem devam ediyor.