Nevruz'da bir ilk!

Nevruz'da bir ilk!
Diyarbakır’da kutlanacak olan ve Abdullah Öcalan’ın PKK’ya “Silah bırakma mesajı” vermesinin beklendiği tarihi Nevruz kutlamalarına katılmak için yollara çıkan vatandaşlar alana akın ederken, alan etrafında oluşturulan güvenlik çemberinde vatandaşların taşkınlık çıkarmaması için polis ekipleri ile DTK tertip komitesi ekipleri ortak çalışarak üst araması yaptı.

Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Parkı’nda yapılacak olan etkinlik için kentin değişik yerlerinden gelen vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle kilometrelerce uzaklıkta araçlarından inerek yaya olarak alana giriyor. Yöresel kıyafetlerle kutlamanın yapılacağı alana ulaşan vatandaşlar Kürtçe şarkılara eşlik ederek halay çekiyor.

Geçmiş dönemlerdeki Nevruz kutlamalarının aksine polis ile Nevruz komitesi üyeleri birlikte çalışarak bir ilki gerçekleştirdi. Polisin kurduğu barikatın girişinde bulunan DTK tertip komitesi üyeleri gelen vatandaşlarda üst araması yaparken, polis ekipleri de arka tarafta taşkınlık çıkmasını önlüyor. Polis ekipleri ile müşterek çalışarak alana giriş yapan vatandaşların üst aramasını tertip komitesi tarafından görevlendirilenlerin yapması, polise karşı olası taşkınlığı ve provokatörlüğü de önlüyor. Kutlama alanının etrafında oluşturulan güvenlik çemberinden polis ekiplerince üst aramaları yapılan vatandaşlar daha sonra alana girerek Kürtçe şarkılarla birlikte halay çekmeye başladı. Etkinlik kapsamında DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak ve PYD Eş Başkanı Asya Abdullah tarafından birer konuşma yapılacağı, Abdullah Öcalan’ın mesajının okunacağı ve konser verileceği belirtildi. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gün boyu devam edecek yağışın akşam saatlerinden sonra sağanağa dönüşeceğinin beklendiğini duyurdu.