Nevşehir’de Sürücüler Radardan Kaçmak İçin Facebook’ta Grup Kurdu

Nevşehir’de Sürücüler Radardan Kaçmak İçin Facebook’ta Grup Kurdu

Nevşehir’de, trafik kontrolleri ve radar uygulamalarına yakalanıp ceza yememek için araç sürücüleri tarafından Facebook’ta bir grup kuruldu. Üye sayısı 2 bine yaklaşan grupta üyeler radar ve trafik çevirmesi noktalarını paylaşıyor.
Nevşehir’de sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden ’Nevşehir Radar ve Çevirme’ adı verilen grup kuruldu. Nevşehir’deki radar ve trafik kontrollerine ilişkin oluşturulan ve üyesi kısa sürede 2 bine yaklaşan grup sayfasında sürücüler nerede, hangi saatte kontrol varsa birbirini haberdar ediyor. Kent merkezindeki trafik kontrolleri ve radar uygulamalarının anında paylaşıldığı grupta üyeler ayrıca sürekli birbirlerini aşırı hız yapmamaları ve emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyor.
Trafik kontrolü ve radar uygulamalarında ceza yememek amacıyla kurulan grupta paylaşımlar herkes tarafından görülebiliyor. Grup üyeleri trafik kontrolü ya da radar uygulamalarının bulunduğu yeri, "Avanos kavşağı Taşlıbel mezarlığı önünde gri clio radar aracıdır. Nevşehir-Gülşehir yolundaki un fabrikası yakınlarında radar bulunmaktadır. Sürücülerimizin can sağlığı için emniyet kemeri takmalarını ve hız limiti ihlali yapmamalarını rica ediyoruz. Lütfen hız limitine uyun’ gibi mesajlarla paylaşıyor. Sürücüler bu sayede trafik kontrolü ve radar uygulamasına yakalanmamak için önlem alıyor. Grup üyelerinden Ş.D, kurulan grup sayesinde çok sayıda kişinin ceza yemekten kurtulduğunu belirterek, “Kurulan bu grubu üyelerimizin yanında birçok araç sürücüsü sürekli takip ediyor. Özellikle kent merkezindeki radar kontrollerinde bu sayede ceza yemiyoruz. Sadece kontrolleri haber vermekle kalmıyoruz aynı zamanda birbirimizi trafik kurallarına uyulması konusunda uyarıyoruz. Bence çok iyi bir uygulama” dedi.