Niğde Tapu 37 Müdürlük Arasında Birinci Oldu

Niğde Tapu 37 Müdürlük Arasında Birinci Oldu

Niğde Tapu İl Müdürü Hasan Basri Ekşiler, Niğde Tapu Müdürlüğünün Kayseri Bölgesinde faaliyet gösteren 37 müdürlük arasından aynı gün işlem sonuçlandırmada birinci olduğunu belirterek, başarı ortalamasının yüzde 94.20 olduğunu söyledi.
2014 yılı Kayseri Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü müşteri memnuniyetinde 2014 yılının ilk 6 ayında memnuniyet oranının yüzde 98.24 olduğuna dikkat çeken Ekşiler, Niğde’de bu müşteri memnuniyetinin iyileştirilmesinde büyük başarı sağlandığını ifade etti.
Ekşiler yaptığı açıklamada şunları dedi: “ Niğde Tapu Müdürlüğü 2014 Ağustos ayında aynı gün işlem sonuçlandırmada yüzde 94.20 ile Kayseri Bölgesinde faaliyet gösteren 37 müdürlük arasında 3. Kayseri Bölgesinde faaliyet gösteren Kocasinan , Melikgazi, Nevşehir,Kırşehir Tapu müdürlüklerini geride bırakarak birinci ve yine personel başına düşen 7.62 iş ortalaması ile birinci olmuştur.
2014 yılı Kayseri Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü müşteri memnuniyetinde 2014 ilk 6 ayında memnuniyet oranı yüzde 98.24 olup Niğde’de bu müşteri memnuniyetinin iyileştirilmesinde büyük başarı sağlamış olumlu tepkiler almıştır. Bu süreçte BİMER ‘den olumsuz bir tepki olmadığı anlaşılmıştır” diye konuştu.
Tapu Müdürlüğünün ipotek terkin işlemlerinin Genel Müdürlüğünün talimatı ile T.C. Ziraat Bankası ile başlanacağını ve diğer bankalarında veri tabanlarının yazılımları bittiğinde artık ipotek terkinleri veri paylaşımı ile ilgili banka ve Tapu Müdürlüklerinde tamamlanacağını anlatan Ekşiler: “ Vatandaşın tapu müdürlüğüne gelmeden ve güven içinde yapılması sağlanacak tır. Tapu ve Genel Müdürlüğümüzün ileriki aşamada Haciz terkinleride bu şekilde yapılması hedeflenmiştir.
Niğde Belediyesi ile TAKBİS protokolü kapsamında yapılan sistem entegrasyon çalışmaları tamamlanmış olup Tapu bilgileri sorunsuz bir şekilde yetkili belediye personeli tarafından görünebilmekte olup bu çerçevede Belediye tarafından yapılan teknik işlemlerde , Ruhsatlarda v.b. ihtiyaç duyulan tapu kayıtlarına vatandaş ve ilgili Belediye Tapu Müdürlüğüne gelmeden ulaşabilmektedir” şeklinde konuştu.