Niğde Üniversitesini Bu Yıl 5 Bin Öğrenci Tercih Etti

Niğde Üniversitesini Bu Yıl 5 Bin Öğrenci Tercih Etti

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesinde 21 bin 900 civarında öğrenci eğitim göreceğini söyledi.
Yeni kayıt döneminde 5 bin 162 civarında öğrenci kayıt yaptırdığının altını çizen Görür, 5 tanesi Afganistan’dan gelen toplam 104 yabancı öğrencinin kayıt yaptırdığını toplamda da yabancı öğrenci sayısının 800 olduğunu belirtti.
3 bölüme öğrenci kaydının yapılmadığına dikkat çeken Rektör Adnan Görür, “Şuanda 21 bin 913 civarında öğrencimiz mevcut. Jeoloji, Kimya ve Biyoloji bölümlerinde bu yıl öğrenciler tercih etmedi. Örneğin Jeoloji Mühendisliğinde iş bulma imkanı az, çünkü çok fazla bölüm var çok öğrenci mezun oluyor dolayısıyla çok iş imkanı bulamıyor. Toplumda bir beklenti var, devlette bir iş bekliyoruz. Devlette artık iş aramakta çok zor. Çünkü Türkiye’de artık devlet kamudan çekilmeye çalışıyor. Dolayısıyla özel sektörde iş bulmak daha doğrudur diye düşünüyorum. Ama malesef sırtını devlete dayama kültürü devam ediyor. Sırtımı devlete dayayayım kendimi kurtarayım diye bir mantık var garanti iş gibi görüyor. Artık her isteyen işçiyi memuru kolay kolay işten çıkarma yapılamıyor. Sonuç olarak artık bu kültürün değişmesi lazım” dedi.