Niğde’de Fener Alayı Düzenlendi

Niğde’de Fener Alayı Düzenlendi

Niğde Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Fener Alayı" düzenlendi.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Fener alayı yürüyüşünün Ermenek’te madende mahsur kalan 18 madenci için bir temenni, Hakkâri’deki şehitler içinde bir saygı duruşu olmasını istedi.
Derbent Kavşağında toplanan binlerce Niğdeli ellerinde Türk Bayrakları ve fenerlerle Polis Meslek Yüksek Okulu bando takımı eşliğinde, Cumhuriyet Meydanı’na kadar sessizce yürüdü.
Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç: “Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü idrak ediyoruz. Bizim için güzel bir gün mutlu bir gün ama gönül derinliklerimizde bir acı var, sızı var. Ermenek’te 18 tane madencimizin şuan hayatları tehlike altında. Dolayısıyla bugün fener alayını madencilerimizin sağlığı için bir temenniye bir saygı yürüyüşüne dönüştürmek durumundayız. Ricamız odur ki vakar içinde olgunluk içinde sessiz bir yürüyüş olsun bugün bunu yapmak durumundayız. Hakkâri’deki şehitlerimizi içinde bir saygı duruşu olsun” şeklinde konuştu.
Fener Alayı Yürüyüşüne Niğde Valisi Necmeddin Kılıç eşi Necmiye Kılıç, Niğde Garnizon Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Askerlik Şube Başkanı Kadir Okyay, kurum müdürleri ve binlerce Niğdeli vatandaş katıldı.