Nihat Özdemir, TFF Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Nihat Özdemir, TFF Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

TFF Başkan Vekili Özdemir, federasyonun 1 Haziran'da yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Nihat Özdemir'in Ankara JW Marriott Oteli salonunda gerçekleşen basın toplantısında öne çıkan açıklamaları şöyle:

"Sayın Yıldırım Demirören 7 yıl boyunca Türk futboluna önemli hizmetler verdikten sonra görevinden ayrıldı. Kendisine Türk futbolu adına teşekkür ediyorum. Kalan 3 aylık sürede Sayın Hüsnü Güreli görevi sürdürüyor. Hüsnü Güreli Bey'e de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Ankaragücü'nün ardından uzun yıllar Fenerbahçe SK'de yöneticilik yaptım. TFF'de başkan vekili olarak görevimi sürdürmekteyim. Hep birlikte önemli işlere imza attık. Türk futbolunun Nihat Ağabeyi olarak, tecrübem ve bilgimle, tüm enerjimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum. Futbol bir milli değerdir. Bunun için önemli olan barış, hoşgörü ve huzur ortamının bozulmaması şarttır. Bunun yolu da saygı ve sevgiden geçer.

HEDEFİMİZ DÜNYA SIRALAMASINDA İLK 10

Futbol her toplum için milli değerdir. Barış, hoşgörü ortamının bozulmaması şarttır. Bunun yolu saygıdan, sevgiden geçer. Adalet ararken adil olmaktan geçer, rakibe saygı duymaktan geçer. Lefterler, Hakkılar, Metinler, Özhan Canaydınlar gibi olmaktan geçer. Hedefimiz Türk futbolunu ilerletmek ve dünya sıralamasında ilk 10 sırada yer almasını sağlamak olacaktır. Omuz omuza vererek çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Yeni federasyonla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

KURULLAR BAĞIMSIZ ÇALIŞACAK

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ile birlikte hareket ederek düzeni sürdürmek istiyoruz. Bütün kurullarımızın tamamen bağımsız çalışmalarına önem vereceğiz. MHK, PFDK, Tahkim Kurulu Beylerbeyi'nde çalışmalarına devam edecektir.

Liyakat sistemi çok önemlidir. Layık olan arkadaşlarımızı göreve getirmeye çalışacağız. Sponsorluk gelirlerimizi artırmak için çalışmalar yapacak, yeni komitelerle etkin bir çalışma ortamı yaratacağız. UEFA'da olduğu gibi yeni bir organizasyon şeması ile yola devam edeceğiz.

MHK İÇİN 3 YILLIK PLAN

5 büyük ülkenin futbolunu yakından araştırmak istiyoruz. Bunun için komite kuracağız. Bu komitede yönetici arkadaşlar, kulüp temsilcileri hatta basından arkadaşlar olacak. Bu komitenin raporuna göre MHK için 3 yıllık master planı uygulamaya koyacağız.

VAR KAYITLARINI AÇIKLAMAYI UYGUN BULMUYORUZ

Bu aşamada IFAB kayıtlarını, VAR kayıtlarını kamuoyu ile açıklamayı uygun bulmuyoruz. Eğer UEFA talimatlarında ve IFAB'ta değişiklik olursa biz de o değişikliklere uymak durumunda oluruz.

MHK, Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu gibi kurumlarımızın yeni başkanlarını, seçildikten belli bir zaman sonra yönetim kurulumuzun da görüşlerini alarak kamuoyuna açıklayacağız.

KULÜPLERE HARCAMA SINIRI GETİRECEĞİZ

Kulüplerimizin en önemli sorunlarından biri mali yapılarının bozukluğudur. Süper Lig ve alt ligleri katarsak belki iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar sağlam mali yapılı kulüplerimiz var. Kulüplerimize harcama sınırlaması getirecek ve mali yapıyı düzeltecek bir çalışmanın içerisindeyiz. 

KULÜP CEKETLERİ KENARA ASILACAK

Yeni federasyondaki herkes kulüp ceketlerini kenara asacak. Başarının yolu herkese saygı duymaktan geçer. Adaletten, rakip takıma saygı göstermekten başka çareleri de yok. TFF başkanlığı ya da yönetim kurulu üyeliği kadar zor bir görev olduğunu düşünmüyorum. Hangi kararı alırsan al bir kesim mutlu, bir kesim mutsuz oluyor."

Çok iyi yetişmiş bir profesyonel kadromuz var. Bu çalışan profesyonel arkadaşlarımız güçlendirilerek daha iyi bir çalışma ortamı yaratacağız. MHK'de başkan ve yönetim kurulu üyelerinden, PFDK ve Tahkim'de çalışan arkadaşlarımızdan hem mesleki yeterlilik hem de dürüstlük açısından hiçbir şüphemiz yok. Maalesef MHK'nin emrinde çalışan ve atanan bazı hakem arkadaşlarımızın verdiği kararlardan bir kesim mutlu olurken, bir kesim de mutsuz zamanlar geçirdi.