Nilüfer Belediyesi'nden Misi iddialarına jet yalanlama

Nilüfer Belediyesi'nden Misi iddialarına jet yalanlama

Nilüfer Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

Kamuoyuna duyuru

Bugünlerde sosyal medya üzerinden yine Nilüfer Belediyesi'ne yönelik bir karalama kampanyası yürütülmeye çalışılmaktadır. Hiçbir dayanağı olmayan bu iddialara göre, Misi Kadın Derneği’ne verilmiş olan bir yer daha sonra dernekten alınıp, otel yapılmak üzere bir başkasına verilmiştir.

Öncelikle tüm vatandaşlarımızın şunu bilmesini isteriz ki Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı tüm iş ve işlemler tüm yasalara uygun biçimde olup, tümüyle şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. Alınan ödüller de zaten bu durumu tescillemektedir.

Bahse konu olan yer hiçbir zaman kadın derneğine verilmemiş, kaldı ki bu amaçla da kamulaştırılmamıştır. Misi’de faaliyet gösteren kadın derneğimize, Belediyemiz ile ortak hizmet protokolü imzalamış olan diğer tüm kadın derneklerine olduğu gibi her türlü destek bugüne kadar verilmiş, verilmeye de devam etmektedir. Hatırlatacak olursak, halen Misi’deki kadın derneğinin kullanımında dere kenarında bir kafeterya/restoran ve köy içinde 2 ayrı bina mevcuttur. Misi Kadın Derneği’nin bahsi geçen binanın kullanımına ilişkin bugüne kadar herhangi bir talebi olmadığı gibi, Nilüfer Belediyesi tarafından da bu yönde hiçbir planlama ve açıklama yapılmamıştır.

Yıllarca atıl bir halde yıkılmaya yüz tutmuş olan metruk bina kamulaştırılarak aslına uygun biçimde restore edilmiş ve tamamen yasalara ve mevzuata uygun biçimde turizme kazandırılmıştır. Böylelikle Nilüfer Belediyesi her zaman olduğu gibi hem tarihine sahip çıkmış hem de turizmin geliştirilmesi yönünde dev bir adım daha atmıştır. Bölgede konaklama ihtiyacına karşılık verebilecek hiçbir tesis bulunmamaktadır. İşletmeye açılan bu tesis, her şeyiyle örnek bir proje olup, yöre sakinlerini de konaklama turizmine yönlendirecek lokomotif bir girişimdir. Yani çirkin iddia sahiplerinin ileri sürdüğü gibi hiçbir mülk hiç kimseye “peşkeş çekilmemiştir”.

Aslında bu ahlaksızca iddiayı ortaya atanların da çok iyi bildiği gibi, Misi yani Gümüştepe sakinleri durumdan hiçbir şekilde rahatsız olmayıp, aksine, geçimini ağırlıklı olarak turizmden sağlayan bir yerleşim yerinin sakinleri olarak atılan bu adımdan son derece memnundur. “Tecahül-i arif” sanatında bu kadar usta hale gelmiş birilerinin utanmadan iddia ettiği gibi Misi Köyü sakinleri tutucu değil, dini inançlarına sonuna kadar sahip çıkan ve yüzünü Cumhuriyet’e ve aydınlığa dönmüş pırıl pırıl insanlardır. Bu ahlaksız iddialar Nilüfer Belediyesi’nden daha çok Misi sakinlerinin tepkisini çekmektedir. Bu sebepledir ki, her ne kadar bu iddialar sosyal medyada üç beş kendini bilmezin arasında hezeyan yaratmış olsa da Misi sakinlerinin belediyemize yoğun şikayetleri bu açıklamayı yapmayı zorunlu kılmıştır.

Yorumlardaki “fuhuş” iddialarına yanıt vermeyi dahi zul kabul eder, bu iftirayı sahibine aynen iade etmeyi tercih ederiz. Ne demiş atalarımız: “Kişi kendinden bilir işi”.

Nilüfer Belediyesi bugüne kadar yaptıkları ile sadece yurt çapında değil uluslararası alanda da örnek ve lider olduğunu her platformda kanıtlamış bir kent yönetimi olarak “meyve veren ağacı taşlamaya çalışanlara” hiç de yabancı değildir. Amaçlarını hepimizin çok iyi bildiği bu gibi kişilerin ahlaksız, mesnetsiz, fütursuz ve kabul edilemez iddia ve iftiralarını vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.