Nilüfer'de demokrasi sandıkları

Nilüfer'de demokrasi sandıkları

Demokrasi, eşitlik, özgürlük, vicdan, katılımcılık ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye örnek mahalle komiteleri yönetim sistemini oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi’nin bu konuda en büyük paydaşlarından olan Nilüfer Kent Konseyi adına Başkan Şazi Çavuşoğlu, yaklaşan seçimler öncesi siyasi partiler ve kent dinamiklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, destek istedi.

Mahalle komitelerinin yerel demokrasiyi tabanda yaşatma örneği olduğunu vurgulayan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, “Geçen dönem yeteri kadar katılım sağlayamadık. Bunu her yerde ifade ediyoruz. Bu bizim için bir tecrübe oldu. Çok farklı şeyler gördük ve yaşadık. Geçmişe baktığımızda hataları ya da eksiklikleri, anlatamadığımız durumları bu dönemde yapmamak için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Farklı siyasi görüşlerden, farklı kökenden vatandaşlarımızın mahalle komitelerinde bir araya gelerek mahallenin gelişimi ve eksiklerinin meselelerinin giderilmesi noktasında söz sahibi olmasını istiyoruz” dedi.

Sivil toplum temsilciler de, Nilüfer Belediyesi’nin örnek bir çalışmaya imza attığını kaydederek, gereken desteği vereceklerini söyledi.
Mahalle komitelerine aday olmak isteyenler, 16 Ekim Perşembe günü saat 17.00’ye kadar mahalle muhtarlıkları ve Nilüfer Kent Konseyi’nden ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru formlarına ulaşabilirler. Nilüfer Kent Konseyi ile iletişim kurmak için 452 32 00’dan detaylı bilgi alınabilecek.