Noel Baba bizim neyimiz olur?

Noel Baba bizim neyimiz olur?
Üyeler Noel Baba bizim neyimiz olur?’ ve ’7 Hıristiyan 1 danaya ortak girmedikçe çam ağacı süslemem’ yazılı broşür dağıttı.

SP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Akın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Zengin Işıklı ve partililerin katıldığı etkinlikte vatandaşlara, ’Noel Baba bizim neyimiz olur?’, ’7 Hıristiyan 1 danaya ortak girmedikçe çam ağacı süslemem’ yazılı broşür dağıtıldı. Yılbaşı ve Noel kutlamalarının dinimizde yeri olmadığını belirten Fazilet Akın şöyle dedi:

"Ne tarihimizde, ne geleneklerimizde, ne de inancımızda hiçbir yeri olmayan Noel baba figürü, sinsi ve kirli bir projenin ürünüdür. Noel baba Müslümanları kendi tarihine, kendi inancına, kendi kültürüne yabancılaştırma projesidir. Noel baba, tıpkı adını Aziz Valentin’den alan, uydurma sevgililer günü gibi, adını Aziz Nikola’dan alan uydurma bir tüketim çılgınlığı projesidir." ’ASLIMIZA SARILALIM’



Noel babanın batının silahla alamadığı toprakları kültür işgaliyle ele geçirmeye çalışma projesi olduğunu savunan Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün Akşemseddin’i, Şeyh Edebali’yi, Veysel Karani’yi bilmeyen binlerce evladımızın, Noel babadan hediye bekler hale gelmesi bu yozlaşmanın bir sonucudur. Noel babanın sevimli yüzü sahte bir maske, kırmızı pelerini ise kanlı bir örtüdür. O pelerinin altında emperyalizmin kirli dünyası vardır.Afrika’da yiyecek ekmek, içecek su bulamadığı için ölen çocukların hayatı vardır. Filistinli, Suriyeli, Afganistanlı binlerce yetimin feryadı vardır. Gelin bu kültür emperyalizmine karşı koyalım, aslımıza, tarihimize ve inancımıza sarılalım."