Norveç Ermenistan'ın davetini reddetti

Norveç Ermenistan'ın davetini reddetti
Norveç Başbakanı Erna Solberg, Ermeni soykırım iddialarının 100. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma törenlerine katılmayacağını açıkladı.
İddiaların 100. yıldönümü sebebiyle Ermenistan'da düzenlenecek törenlere davet edilen Norveç'in sağ partili Başbakanı Erna Solberg, Türkiye ile ilişkilerin önemine dikkat çekerek törenlere katılmayacağını açıkladı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın 24 Nisan'da iddiaların 100'üncü yılı anma törenleri davetine 'hayır' cevabı veren Başbakan Erna Solberg, Norveç'in ne başbakan ne de dışişleri bakanı düzeyinde temsil edilmeyeceğini sadece Ermenistan'daki büyükelçinin törenlere katılabileceğini bildirdi.

TARİHÇİLERİN KONUSU


Norveç Başbakanlık Müsteşarı Baard Glad Pedersen ise, tarihi konularda kararların tarihçilere bırakılması gerektiğini belirterek "Bu konu son yıllarda çok tartışılan bir konu. Ancak neyin soykırım sayılıp sayılmayacağı BM kararlarıyla bellidir. Onun için bırakalım bu konuda değerlendirmeleri tarihçiler yapsınlar. Başka ülkelerdeki törenlerde ülkeleri büyükelçilerin temsil etmesi çok doğaldır" dedi.