Nuh Köklü davasında sanık: "Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü"

Nuh Köklü davasında sanık: "Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü"

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan A.'nın "Kasten adam öldürmek", Nazım C.'nin ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılanmasına başlandı. Duruşmada sanık Serkan A., ''Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü. Bıçakla vurma anını hatırlamıyorum'' dedi.

DAVAYA ÇOK SAYIDA DESTEKÇİ

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2 sanıklı 13 şikayetçisi olan davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Serkan A. ve tutuksuz sanık Nazım C. hazır bulundu. Duruşmaya Nuh Köklü'nün annesi Çiğdem Köklü, ağabeyi Sedat Köklü, kardeşi Havva Ağkün, bazı müştekiler, çeşitli illerin barolarından yüze yakın avukat, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve ÖDP Eş genel başkanı Alper Taş da geldi.

HAKİM: BIÇAKLADIĞIN ANI HATIRLAMIYOR MUSUN?

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan tutuklu sanık Serkan A., evli, 2 çocuklu ve mesleğinin aktar olduğunu belirterek, "Suçlamaların hiçbirine katılmıyorum. Tek bir kartopu değildi, bayağı geldi camıma. Büyük ve pahalı bir cam. 'Atmayın' dedim ve dükkana girdim. Böyle dedikten sonra daha fazla attılar. 'Kocaman adamlarsınız atmaya utanmıyorsunuz' dedim. 'Sana mı soracağız kartopu oynayacağımızı' dediler. Bana vurdular. Sonra dükkana girdim, içerden sopa aldım. Dışarı çıktığımda yine vurdular tekrar içeri girip bıçak alıp dışarı çıktım. Vurdular, küfrettiler. Konteyner düştü üzerimize, 'ah' diye bir ses geldi. Gerisini hatırlamıyorum" dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı Selçuk Kaya, "Bıçakladığın anı hatırlamıyor musun?" diye sordu. Sanık Serkan A. "O anı hatırlayamıyorum. Evimden işime, işimden evime giderim. Onları tanımam. Bir çocuğum var devamlı onu hastaneye götürürüm. Onun derdine düşmüşüm. Benim bu insanlarla ne alıp veremediğim var" diye konuştu.

"BEN VURMADIM, BIÇAĞIN ÜZERİNE DÜŞTÜ"

Mahkeme Başkanı Kaya, sanığın poliste verdiği ifadesi ile mahkemede verdiği ifadede çelişkiler olduğunu belirtti. Bunun üzerine Serkan A. olaydan sonra kendisinde olmadığını belirterek, "Birinci kez uyardım. İkincide arbede yaşandı, dükkana üçüncü kez girdiğimde sopayla çıktım, dördüncüde de bıçakla çıktım. Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü. Bıçakla vurma anını hatırlamıyorum. Ben yerdeydim, beni darp ediyorlardı" şeklinde konuştu.

Serkan A.'nın avukatı ise , "Delilller tam toplanmamış. Olay yeri görüntüleri TÜBİTAK'a gönderilsin. Bıçaklama mı oldu, kaza mı oldu bunlar net bir şekilde ortaya çıkacaktır" dedi.

"AMACIM ONLARI AYIRMAKTI"

Tutuklu sanık Serkan A.'nın ardından, tutuksuz sanık Nazım C. olayı ilk önce dükkanının camından izlediğini belirterek, "Serkan elindeki sopayı insanlara savurdu, elinden düşürdü. Başka biri aldı sopayı, Serkan da içeri girdi. Dükkanın camından aşağı seyrediyordum. İçerden bıçak alıp dışarı çıktı ve etrafına savurmaya başladı. Olay boyut değiştirdi. Dışarısı çok kalabalıktı. Aşağı indim. Bir arkadaşı sırt çantasından çektim, tekme atıyordu ve çekmem ayırmak amaçlıydı. Serkan'ın elinde bıçak vardı. Amacım onları ayırmaktı. Ayıramadım. Bir ses geldi, rahmetli ara sokağa girdi ve yere yığıldı. Ben esnafım işinde gücündeyim. Olay bayağı büyüdü diye ayırmak istedim. Sadece bir arkadaşı tuttum ve geri çektim başka bir şey yapmadım" dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya, "Serkan bıçağı alsın diye mi o kişiyi sırtından çektin" diye sordu. Sanık Nazım C., "Serkan bıçağı alsın diye o kişiyi sırtından çekmedim" şeklinde cevap verdi.

"KARTOPU YÜZÜNDEN BİR İNSANIN ÖLMESİ BENİ ÇOK YARALADI"

Sanıkların ifadelerinin ardından müşteki avukatlarından Mehmet Ümit Erdem sanık Serkan A.'ya "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Esnaf gerektiğinde polistir, kahramandır' sözü var. Bu saikle mi hareket ettiniz, asayişi sağlamaya mı çalıştınız? Neden polisi aramak yerine kendiniz ceza vermeyi tercih ettiniz" diye sordu.

Serkan A. ise "Esnaf esnaftır, polis polistir. Polisi arasam yarım saat sonra geliyor. Ben kimseyi kovalamadım, ben onlardan kaçtım" diye konuştu.

Herhangi bir siyasi görüşü olup olmadığı sorulan Nazım C. ise, "Bir kartopu yüzünden bir insanın ölmesi beni çok yaraladı. Hiçbir siyasi partiye üye değilim" dedi.

DURUŞMA SALONUNA PANKART ASILDI

Sanıkların savunmalarının ardından müştekilerin ifadelerinin alınmasına geçildi. Müştekilerden avukat Tamer Doğan, "Saat 21:00 sıralarında köşe başında arkadaşımla sohbet ediyordum. O sırada bizim kartopu oyunumuz bitmişti. Ama Serkan A. bizi 15 dakika kadar izledi. Ara sokakta bir aracın üzerinde çok kar vardı. Eve girmeden önce arabanın üzerindeki karları birbirimize attık. Serkan A.'nın dükkanına bir kaç kar topu geldi. Biz yıllardır orada 'esnafa destek ol' kampanyası yaptık. Bu aile bize destek vermemişti. Olay anında yanımıza gelip bize bağırarak 'Uzaklaşın' dedi. Biz esnafı sakinleştirmeye çalıştık. Nuh gelip 'Niye lanlı konuşuyorsun' dedi. Sonra 'Bu camın kaç para olduğunu biliyor musunuz' diye küfür etti. Bıçaklama olayı oldu. 'Benim raporum var. Sıkarım, bıçaklarım' diye bıçağı temizledikten sonra bağırmaya başladı" dedi.

Bu sırada müştekiler olayın meydana geldiği sokağın fotoğraflarını mahkeme heyetine gösterdi.

Bunun üzerine müşteki avukatları tarafından olay yerinin fotoğrafını içeren büyük bir pankartı bant ile duruşma salonunun bulunduğu duvara asıldı. Pankart üzerinden olay anlatımı yapıldı.

"AH DİYE BAĞIRDI..."

Nuh Köklü'nün nişanlısı müşteki Ferda Sayın olay günü kartopu oynamayıp sokakta arkadaşlarını beklediğini belirterek, "Arabanın üzerindeki karla oynuyorlardı. İçerden aktar çıkıp 'Ne yapıyorsunuz lan diye bağırdı, oynamayın burada' diyerek küfretti. Nuh da 'Neden lanlı konuşuyorsun' dedi. 'Konuşurum, gerekirse sıkarım bir gün yatar çıkarım' dedi. Elinde büyük bir sopayla dükkandan çıkarak hepimize savurdu. Arkadaşımız Tamer 'uzaklaşalım' dedi. Yine dükkana girip bu sefer bıçakla çıktı, savurdu. Bağrışma yaşandı. Konteyner ile arkadaşımız Emrah'ı düşürmeye çalıştı. Nuh bağırdı 'Ah' diye. Çok kanaması vardı, tampon yaptım. Yolda solunumu ve kalbi durdu. Şikayetçiyim" dedi.

Duruşma diğer müştekilerin ifadelerinin alınması ile devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 17 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen olayda Nuh Köklü ve yakın dostlarının saat 21.00'de Kadıköy Boğa Heykeli'nin bulunduğu yerde toplanıp bir arkadaşlarının evine çay içmeye giderken birbirlerine kar topu atarak şakalaşmaya başladığı anlatıldı. Kar toplarından birinin Karakolhane Caddesi üzerindeki baharat dükkanının camına isabet etmesi üzerine dükkan sahibi Serkan A.'nın "Uzaklaşın lan buradan, o cam kaç para biliyor musunuz, gidin nerede oynarsanız oynayın" diyerek küfrettiği belirtilen iddianamede, yaşanan tartışma sonucu Serkan A.'nın Nuh Köklü'nün göğsüne bıçağı sapladığı belirtildi.

İddianamede, gazeteci Nuh Köklü'yü 'kartopu kavgası' yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle Serkan A. hakkında, "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası, Köklü'nün arkadaşı olan 13 kişiye karşı "Kasten yaralamaya teşebbüs", "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle de toplamda 3 yıl 9 aydan 11,5 yıla kadar hapsi isteniyor.




Olay sırasında Serkan A.'ya yardım eden bir esnaf hakkında ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.