Numan Hatipoğlu: Devletimiz Krizlere Hazır

Numan Hatipoğlu: Devletimiz Krizlere Hazır

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Antalya’da İç İşleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Afet ve Acil Durum Yönetimi kursuna katıldı.
Bir hafta süren toplantıları değerlendiren Hatipoğlu,”Devletimiz ve Milletimizin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anladık. Türk Milleti afet ve kriz dönemlerinde kenetleniyor. Daha öncede eğitimler olmuştu. Maalesef ülkemizde başta deprem olmak üzere çeşitli afetler yaşandı. Bunlara dönük olarak hazırlıklar nasıl olmalı, karşılaşıldığında risk yönetimi nasıl olmalı bunları değerlendirdik. Biz Tavşanlı da çeşitli dönemlerde çok farklı krizlere müdahale etmek durumunda kaldık. Siyanür havuzunda ki çökmeden tutunda, GLİ’de işçi alımı sırasında ortaya çıkan sorunlar, özel sektöre ait bir maden ocağında ki göçükte kalanlara kadar pek çok farklı olaya müdahale ettik. Bu durumlarda ki tecrübe paylaşımı önem arz ediyor. Antalya’da bir Japon yetkili ülkesinde ki sorunlar karşısında ki reflekslerini anlattı. Eski Van Valimiz bugün Bursa Valisi Münir Karaoğlu’da deprem esnasında ki çalışmalarını paylaşarak bizleri bilgilendirdi. Aslında burada milletimizin yaşanabilecek sorunlar karşısında nasıl birlik olduğunu da görüyoruz. Kriz zamanlarında nasıl kenetlendiğini hissediyoruz. Van depremi sırasında başta Tavşanlımız olmak üzere birçok yerden yardımlar gitti. Sayın Valimiz Münir Karaoğlu, anlatırken bunlar bir bir aklımıza geldi. Devletimizin, Milletimizin büyüklüğü bir kez daha kanıtlanmış oldu. İnşallah buradan kazandıklarımızı Tavşanlı ve görev yapacağımız yerlerde uygulayacağız“ diye konuştu.
İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Antalya’da ki semineri bu sözlerle değerlendirirken Tavşanlı başta olmak üzere Kütahya ve ülkemizde acılar yaşatan, üzüntü oluşturan deprem, sel, yangın, toplumsal olay gibi olumsuzlukların yaşanmamasını temenni etti.(İÖ-EFE)