Nusaybin’de hendek çatışması: 2 polis yaralandı

Nusaybin’de hendek çatışması: 2 polis yaralandı

Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, PKK’lı teröristler sokağın girişindeki hendeğe koyduğu bombayı patlatması sonucu iş makinasında bulunan 2 polis memuru yaralandı. Diyarbakır'da ise gece yarısı çıkan hendek çatışmasında bir kişi hayatını kaybettiği bildirildi.

Hendek kazan PKK’lılarla çatışma: 1 kişi öldü

Nusaybin’in Abdulkadir Paşa Mahallesi Kanarya Bulvarı ve birçok sokakta PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’liler tarafından kazılan hendekler yüzünden 20 gündür polis ve vatandaşlar araçlarıyla sokağa giremiyordu. Kanarya Bulvarı üzerindeki hendeklerin kapatılması amacıyla bugün saat 05.20’de Polis Özel Harekat Timleri eşliğinde sokaklardaki hendekleri kapatmaya çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı polis kepçesine, sokak aralarından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Özel Harekat polislerinin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti.



HENDEKTEKİ BOMBA PATLATILDI

Çatışmanın ardınan zırhlı polis kepçesinin kapatmaya çalıştığı hendeğin içine önceden teröristlerce tuzaklanan bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonucu devrilen kepçede bulunan 2 polis memuru yaralanırken, aracın lastik parçaları yüz metre çevreye fırladı. Yaralı polisler, zırhlı polis araçlarıyla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altında alındı. Çatışmalar yer yer devam etti.



Özel Harekat polisleri ilçenin bir çok yerinde operasyon başlattı. İlçe merkezindeki diğer sokakların girişlerinde de bulunan hendeklerin içine patlayıcı düzeneklerinin döşenmiş olup olmadığıyla ilgili bomba imha ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. İlçedeki gerginlik devam ediyor.