'Nutella' helal mi tartışması!

'Nutella' helal mi tartışması!

Nutella, ürünlerinin helal olup olmadığıyla ilgili sorduğu soruya verdiği yanıtla gündem oldu. Bir tüketicinin Twitter'dan sorduğu "Nutella helal mi?" sorusuna verilen "Hayır, helal değil" yanıtı sonrası şirket ikinci bir açıklama yaparak ilk mesajını yalanladı. Nutella açıklamasında tüm dünyadaki ürünlerinin helal olduğunu ve fabrikalarının yüzde 90'ından fazlasının helal sertifikalı olduğunu belirtti.

İtalyan Ferrero tarafından üretilen ünlü çikolatalı fındık kreması Nutella'nın sosyal medya hesabında verilen çelişkili yanıtlar nedeniyle ürünle ilgili "helal mi değil mi?" tartışması başladı.

Müslüman bir tüketici Nutella'nın ABD hesabına "Ürünleriniz helal mi?" sorusunu yöneltti. Nutella'dan gelen "Hayır helal değil." cevabı binlerce kişiyi şoke etti.

Twitter üzerinden başlayan ve gündem olan tartışma sonrası firma, gelen tepkiler sonrası ikinci bir açıklama daha yaptı.

Dünya genelinde satılan tüm Nutella ürünlerinin helal tüketime uygun olduğu belirtilirken, üretim tesislerinin yüzde 90'ından fazlasının helal sertifikasına sahip olduğu ve kalan fabrikaların da sertifikalandırma sürecinde olduğu ifade edildi. Nutella'nın açıklamasında, "Önceki tivitimizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz." denildi.