O ilçede 19 yıl sonra YGS sınavı!

O ilçede 19 yıl sonra YGS sınavı!

Siverek ilçesinde 1996 yılında kopya çekildiği iddiasıyla iptal edilen ve bir daha yapılmayan Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı'na (YGS), 18 okulda, 321 salonda 5323 aday girecek. 19 yıl aradan sonra yapılacak olan YGS sınavı öncesi kaymakamlık, belediye, nüfus müdürlüğü ve ÖSYM koordinatörlüğünde hazırlıklar tamamlandı. Siverek Belediyesi, sınav gününde vatandaşların korna çalması, düğün konvoylarının yapılmaması, sınav merkezlerinin çevresinde bulunan inşaatlarda çalışma yapılmaması konusunda anonslar yaparak uyarılarda bulundu.
Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "19 yıl sonra ilçemizde, şehrimizde YGS sınavları tekrar yapılacak. Üniversite sınavları bizim açımızdan önemli, geleceğimiz olan gençlerimiz için hayati öneme haiz bir sınav. Belediye olarak elimizden ne geliyorsa bu tedbirleri almaya çalışıyoruz. Sınav merkezi olan 18 okulumuzda giden yolların tamamı, okul bahçelerin tamamı bugün öğleden sonra başlamak suretiyle tertemiz yıkanacak. Hijyenik bir ortam sağlanacak, çocuklarımız güven içerisinde sınava girecek. Bundan sonraki hedefimiz LYS sınavının Siverek’te yapılmasıdır. Ondan önce bu sınav ile ilgili bizim içinde bir sınav YGS sınavını kazasız bir şekilde ÖSYM’nin kriterleri doğrultusunda geçirmemiz sonrasında bire sonraki aşamada LYS sınavının Siverek’te yapılması için çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.
15 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS sınavında tüm Türkiye’de olduğu gibi Siverek’te de nüfus müdürlüğü sınav saatine kadar öğrencilere hizmet vermek için açık olacak.
ÖYSM Siverek koordinatörü Prof. Dr. Murat Sezgili, sınav öncesi uyarılarda bulunarak şu açıklamada bulundu: “15 Mart Pazar günü, 19 yıl sonra ilk defa Siverek’te Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) yapılacak. Toplam 18 okulda, 321 salonda 5323 aday sınava girecektir. Adayların sınava gelirken yanında Sınav Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanını mutlaka getirmeleri gerekmektedir. Bunların dışında sadece etiketi çıkarılmış pet şişede su getirebilirler. Metal herhangi bir şey, cep telefonu, anahtar vs. şeylerle sınava girilmeyecek, ayrıca cumartesi ve pazar günü nüfus cüzdanında problem bulunan adaylar 2 fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne başvurarak nüfus cüzdanını değiştirebilirler.
Sınav için belge alamayan ve şifresini unutan adaylar için ÖSYM Başvuru merkezi açık tutulacaktır. YGS sınavı süresi 160 dakikadır. Adayların herhangi bir aksilik yaşamaması için vaktinde sınava girecekleri binalara gitmeleri gerekmektedir. Sınavda görevli öğretmenlerin de sınav görev belgesi ve nüfus cüzdanı dışında bir şey ile binalara girişine müsaade edilmeyecektir. Adaylara ve görev alacak öğretmenlere başarılar dilerim. Sınava girecek adayların emeklerinin zayi olmaması için görevli arkadaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini ümit ediyorum. ÖSYM tarafından sürekli slogan halinde söylenen şeyi bir kez daha söylemek istiyorum 'emeğiniz emanetimizdir'. Herkese başarılar diliyorum" dedi.