O isme AK Parti sahip çıktı!

O isme AK Parti sahip çıktı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, MHP'den seçilip AK Parti'ye geçtiği için eski partisinden sert tepki gören Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'e sahip çıktı.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, geçen cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nunAk Parti rozeti taktığı Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'e dün (pazar) yaptığı yazılı açıklama ile çok sert tepki gösterdi. Karataş, Başkan Şengül'e yönelik olarak, "Adaylığı döneminden düne kadar hiçbir işine karışılmadığı gibi her attığı adımda arkasında durulmuş, belediye meclis üyelerimiz ile ilgili yaşadığı sorunlarının çözümü için büyük gayret sarfedilmiştir. Şimdi taşıdığı sıfatta da, geldiği makamda da Türk milliyetçilerinin emeği, göz nuru ve alın teri vardır. Şimdi o şahıs bütün bunları bildiği halde, kendisine emanet edilen namusu ayaklar altına alma cüretini, emekleri ve alın terlerini görmezden gelme nankörlüğünü göstermiş bulunmaktadır. O bundan sonra ömrü boyunca bu lekeyi taşıyacak, ihanetinin bedelini vicdanında her an yaşayacaktır. Kendisine ne teklif edildiğini bilmiyoruz, satılan bir malın ederi bizi ilgilendirmediği gibi mal pazarındaki bundan sonraki durumu da bizi ilgilendirmez" dedi.

DELİCAN BU SÖZLERİ KINADI

Bugün yazılı bir açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, yerel seçimler öncesinde MHP'ye geçen ve kalp krizinden yaşamını yitiren, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'ün babası Durmuş Özçınar'ın, eskiden kendi partilerinin mensubu olduğunu hatırlattı. Bu anlamda Başkan Şengül'ün de kendi partilerinin ilkeleriyle hiçbir ayrılık yaşamadığını belirtti. Ancak Başkan Şengül'ün, ayrıldığı siyasi parti tarafından hak etmediği ölçüde eleştirildiğini dile getiren Delican, "İzmir siyasetine uygun olmayan, İzmir'in halkı ile ayrı bir söylem dilinde gerçekleştirilen bu eleştiriler ideolojik eski Türkiye'nin geçmişte kalan söylem diliyle kaleme alınmış, hakaret dışında içeriği bulunmayan, bize göre 'içi boş' söylemlerdir. Bırakın siyaseti, bir hanımefendiye söylenmeyecek ağır hakaretler içeren, bir siyasi partiye yapılmayacak ağır suçlama ve eleştiriler barındıran söylemleri İzmir halkının nezdinde kınıyorum. Partimize ve belediye başkanının şahsına yapılan bu hakaretleri siyasi parti ahlakı gereği kabul etmemiz mümkün değildir. Vatanını seven, bayrağına bağlı hemşerilerimizi tahrik eden bu söylemler de karşılık bulamayacaktır. Bir siyasi partinin il başkanına yakışmayacak açıklamalar yapanlar bilmelidir ki İzmir hoşgörünün, sevginin ve birlikteliğin kentidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız siyasette uyguladığımız anlayış bundan sonra da devam edecektir. Bu tür söylemler ve tahrikler bizim duruşumuzu asla bozmayacaktır. Bu açıklamalar Kiraz'a hizmet etmek için göreve gelen belediye başkanının başarısını da gölgeleyemeyecektir.

Bize düşen tek şey Kiraz halkının yararı için partimizi tercih eden sayın başkana sahip çıkmak ve destek olmaktır. Yerel seçim sonrasında bulundukları ilçelerde göreve gelen, partimizin göz bebeği altı belediye başkanımızın arasına katılan Sayın Şengül'e bir kez daha 'hoş geldiniz' diyorum" dedi.