O katil zanlısı Bursa'da yakalandı!

O katil zanlısı Bursa'da yakalandı!

 Balıkesir'in Kepsut ilçesinde 6 Ağustos'ta eşini bıçakla öldürdükten sonra kaçtığı iddia edilen zanlı, Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde jandarma tarafından yakalandı. Şüpheli, mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, 22 yaşındaki eşi Rabia A'yı öldürdükten sonra kaçtığı öne sürülen Yaşar A'nın yakalanması için çalışma başlattı.

Ekipler, çalışmalarını Yaşar A'nın evinin bulunduğu Büyükorhan ilçesi Piribeyler Mahallesi ile çevresinde yoğunlaştırdı.

Şüphelinin, Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Adaören Mahallesi yakınında ormanlık arazide saklandığını belirleyen jandarma ekipleri, bölgeye gitti. Yaşar A, bir otomobille Bursa il merkezine doğru kaçarken Kınık Mahallesi civarında yakalanarak gözaltına alındı.

Kepsut Jandarma Komutanlığına götürülen Yaşar A, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
- Olay

Büyükorhan ilçesi Piribeyler Mahallesi'nde yaşayan iki çocuklu Yaşar ve Rabia A. çifti, aralarında şiddetli geçimsizlik olduğu için boşanma kararı almıştı. Rabia A, bu süreçte Manisa'nın Soma ilçesindeki baba evinde kalmaya başlamıştı.

Yaşar A, eşiyle yeniden konuşmak için 6 Ağustos'ta Soma'ya gitmişti. Zanlının, tartışmalarının ardından Rabia A'yı zorla otomobile bindirdiği ve Balıkesir-Kepsut karayolu Jandarma Hatıra Ormanı mevkisinde aracı durdurup inmelerinden sonra onu 31 yerinden bıçakla yaraladıktan sonra öldüğünü zannedip yol kenarına bırakarak kaçtığı iddia edilmişti.

Otomobilin hareket etmesinin ardından karayoluna sürünerek çıkan Rabia A'yı, yoldan geçen bir araç sürücüsü fark etmişti. Rabia A'ya, sürücünün haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulunmuştu.

Genç kadın, Balıkesir Devlet Hastanesine kaldırılırken hayatını kaybetmişti.