O KAYMAKAMA BELEDİYEDEN REST

O KAYMAKAMA BELEDİYEDEN REST

İzmir Narlıdere’de bir sokağa verilen, Kaymakam Osman Aslan Canbaba’nın veto ettiği Berkin Elvan ismi yeniden aynı sokağa verildi. Meclisten bir de sürpriz bir karar çıktı.
İzmir Narlıdere’de daha önce adı Yavuz Bingöl Sanat Sokağı olan sokağın adı Berkin Elvan olarak değiştirilmiş fakat bu değişiklik Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba tarafından veto edilmişti. Narlıdere Belediye Meclisi, o sokağa tekrar Berkin Elvan ismini verirken, Gezi olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın adını da bir başka sokağa verdi.
Narlıdere Belediyesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar ilk kez aldığı bir kararın Kaymakam tarafından veto edildiğini hatırlatan belediye başkanı Abdül Batur, “Bizim tavrımız belli. Meclis ve belediye başkanı olarak, aldığımız karardan dönecek değiliz. Bu işin sonu nereye kadar giderse gitsin, biz de sonuna kadar gideceğiz. Yavuz Bingöl Sanat Sokağı denilen sokağın adının Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirilmesi vetoya karşı Narlıdere Belediye Meclisi tarafından yeniden oylandı. AK Partili iki meclis üyesinin ret oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi” dedi.
Narlıdere Belediye Meclisi ayrıca sürpriz bir karar alarak Gezi olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın da ismini bir sokağa verdi. Narlıdere Kaymakamlığı’nın yanından geçerek cemevine doğru giden sokağa Ali İsmail Korkmaz’ın adının verilmesi meclis üyeleri tarafından sevinçle karşılandı.