O komutan görevden alındı!

O komutan görevden alındı!

Mütevazı kişiliğiyle bilinen Papa Francis fazla sıkı güvenlik önlemleri aldığı gerekçesiyle "Vatikan'ı koruyan İsviçreli muhafızların" komutanını görevden aldı. Papa, "110" olan muhafız sayısını da azaltacak.

Sıkı güvenlik önlemlerinden hoşlanmayan Papa Francis, Vatikan'ı ve kendisini korumakla görevli İsviçreli muhafızların komutanını görevden aldı. Vatikan'dan yapılan açıklamada, Daniel Anrig'in yıl sonundan itibaren muhafızların başında olmayacağı duyuruldu.

Vatikan'a yakın kaynaklara göre, Papa'nın bu kararı almasında komutanın sıkı güvenlik önlemlerinde ısrar etmesi etkili oldu. Muhafızlarla el sıkışan ve sohbet eden Papa Francis'in 110 olan muhafız sayısını da azaltmayı planladığı belirtildi.

Halkın Papa'sı olarak anılmak isteyen Papa Francis, Vatikan'da ve yurtdışı ziyaretlerinde fazla güvenlikten ve protokolden hoşlanmıyor. Papa'nın son Türkiye ziyaretinde de lüks ve zırhlı makam otomobilleri yerine, sıradan araçları kullanması dikkat çekmişti.

Papa II. Julius'un İsviçre'den kendisini koruyacak bir birlik göndermesini talep etmesi nedeniyle Vatikan'ın güvenliğini 1506'dan bu yana İsviçreli muhafızlar sağlıyor. Vatikan'da muhafız olarak görev yapabilmek için İsviçre vatandaşı olmak, Katolik olmak, askerlik hizmetini tamamlamış olmak ve bekar olmak gerekiyor.