Obama'dan ilk açıklama

Obama'dan ilk açıklama

NATO zirvesine katılmak üzere Polonya'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, dallas'ta beş polisin öldürülmesi karşısında dehşete düştüklerini dile getirdi. Obama, polislere ateş açılmasını 'önceden planlanmış vahşi ve aşağılık bir saldrı' olarak niteledi.


Obama düzenlediği basın toplantısında "Emniyet görevlileri barışçıl bir gösteride insanları korumak için görevlerini yaparken saldırıya uğradı. Dehşete düştük. FBI, FBI, Dallas emniyetiyle irtibat içerisinde. Bu saldırıyla ilişkili herkes gereken cezayı alacak. Adalet yerini bulacak" diye konuştu.

Saldırıda hayatını kaybeden polislerin ailelerine taziyelerini de ileten Obama, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dallas halkı ve polisi ile dayanışma içindeyiz. Bu tür saldırılar hiçbir şekilde meşrulaştırılamaz. bugün emniyet güçlerinin bizim güvenliğimizi sağlamak için yaptığı fedakarlıkların yürek burkan bir örneğini gördük."

Öfkeli ve üzgün olduğunu söylemişti

ABD Başkanı Barack Obama, polisin öldürdüğü iki siyah Amerikalı için de dün açıklama yapmıştı. Obama, birçok vatandaşın hissettiği 'öfke, hayal kırıklığı ve üzüntüyü paylaştığını' belirtmişti.

Facebook hesabı üzerinden bir mesaj paylaşan ABD Başkanı, "Tüm Amerikalılar Alton Sterling’in Louisiana’nın Baton Rogue kentinde, Philando Castile’ın da Minnesota’nın Falcon Heights şehrindeki silahla vurulmalarından derin üzüntü duymalılar" dedi.

Obama, polis şiddetini 'ciddi bir sorun' olarak tanımladı.

Alton Sterling'in Louisiana'da polisler tarafından yere yatırılıp göğsüne ateş açılarak öldürülmesiyle başlayan protestolar, ülke çapına yayılmış durumda. Salı gecesi öldürülen Sterling'in ardından dün de Minnesota'da Philando Castile arabasının içinde polis kurşunlarına hedef oldu ve yaşamını yitirdi. ABD'de bu yıl içinde polisin vurarak öldürdüğü insanların sayısı 506'yı buldu. Ölen insanların çoğu siyah Amerikalılar.