Obama, Kongre Liderlerinden Işid’e Karşı Suriye Muhalefetini Silahlandırmak İçin Yetki İstedi

Obama, Kongre Liderlerinden Işid’e Karşı Suriye Muhalefetini Silahlandırmak İçin Yetki İstedi

Beyaz Saray yetkilileri, ABD Başkanı Barack Obama’nın, İslam Devleti örgütüne karşı Suriye muhalefetini silahlandırmak için yetki istediğini açıkladı.
ABD Başkanı Obama, IŞİD’e karşı askeri stratejisini kamuoyuna açıklamadan önce Kongre liderleriyle bir araya gelerek bilgi verdi. Beyaz Saray’daki görüşmeye ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Nancy Pelosi, Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell katıldı. Obama liderlere Kongre’nin atacağı, "ABD’nin İslam Devleti örgütüne karşı birlik içinde olduğunu gösteren, toplam çabaları destekleyen her türden adımı memnuniyetle karşılayacağını" ifade etti ve "ABD Başkanı ile Kongre’nin IŞİD gibi bir ulusal güvenlik tehdidi karşısında birlikte çalışması gerektiğini" vurguladı. Obama’nın IŞİD’e karşı savaşmak üzere Suriyeli isyancıları silahlandırma yetkisi istediği de verilen bilgiler arasında yer aldı.
ABD Başkanı Barack Obama’nın İslam Devleti örgütüne yönelik stratejisini açıklayacağı "Ulusa Sesleniş" konuşmasını TSİ 04.00’te yapması bekleniyor. Obama’nın Irak’ta İslam Devleti mevzilerine yönelik saldırılarını Suriye’ye genişletmek istediği belirtiliyor. ABD Başkanı Obama, Irak ve Suriye’de bir kara operasyonu yapılmayacağını daha önceki konuşmalarında defalarca dile getirmişti.