Öcalan: Bayrak indirilme olayı araştırılsın

Öcalan: Bayrak indirilme olayı araştırılsın
HDP heyetiyle görüşen Abdullah Öcalan, Türk bayrağının indirilmesi hadisesini ‘provokasyon‘ olarak değerlendirirken, ‘büyük bedeller ödenerek sağlanan çatışmasızlık ortamını‘ ve ‘demokratik çözüm umudunu‘ herkesin titizlikle koruması gerektiğini söyledi. Öcalan, "Son bayrak provokasyonunun da her iki tarafın gerekli kurumları tarafından ivedilikle soruşturulması ve sonuçlarının tüm halkımızla paylaşılması elzemdir." dedi.

HDP'DEN YAZILI AÇIKLAMA

HDP grup başkan vekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan’la HDP Eş Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder‘den oluşan HDP heyeti, Öcalan ile görüşmelerinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada öncelikle Öcalan’ın Lice’de hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dilediği belirtilirken, PKK liderinin “Bu kayıplarımızın demokrasi ve özgürlük mücadelemizde yitirilen son canlar olmasını diliyorum” dediği ifade edildi.

"ÇAĞRIMI YENİLİYORUM"

Türk bayrağının indirilmesi hadisesi ve barış süreci hakkında konuşan Öcalan, “Bir önceki görüşmemizde her iki tarafı da süreci zorlayıcı gelişmelerden ve provokasyonlara zemin hazırlayacak durumlardan kaçınmaları konusunda duyarlı olmaya çağırmıştım. Bu çağrımı yineleyerek her iki tarafın da anlamlı bir çatışmasızlık durumuna mutlak bir şekilde saygı göstermesini beklemekteyim. Son dönemde yaşanan olaylar süreci zorlamaktadır. Ve büyük sıkıntı yaratmaktadır. Bu sıkıntıları aşma konusunda hep birlikte büyük bir kararlılık ve sağlam bir barış iradesini göstermek durumundayız” ifadelerini kullandı.

"BAYRAĞI İNDİREN SORUŞTURULSUN"

Öcalan ayrıca ‘önemli bir uyarıda‘ bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Bizim hiçbir ulusun ulusal değer ve simgelerine karşı olumsuz ve rencide edici bir yaklaşımımız olmamıştır, olamaz. Türkiye halkını bize karşıtlaştırmayı amaçlayan son bayrak provokasyonunun da her iki tarafın gerekli kurumları tarafından ivedilikle soruşturulması ve sonuçlarının tüm halkımızla paylaşılması elzemdir. Büyük bedeller ödeyerek sağladığımız çatışmasızlık ortamını ve demokratik çözüm umudunu kalıcı barış sağlanana kadar herkesin titizlikle koruması gerektiği çağrısını önemle yineliyorum.”

"TARİHİ BİR AŞAMADAYIZ"

Barış sürecinde geride bırakılan aşamanın umut verici bir başlangıç olduğunu hatırlatan Öcalan, “Bugün itibariyle bu umudumun çözüme dönük somut çalışmalara dönüşmeye başladığını gözlemlemekteyim. Tarihi bir aşamadayız. Başarılı olacağımıza da inanıyorum. Bunu başarmamız için burada yürüttüğümüz görüşmelerin tüm kamuoyunun bilgisine açık, şeffaf ve yasal bir şekilde yürütülmesi gerektiği tartışmasızdır. Böyle olması durumunda sürecin spekülasyonlara değil, demokratik çözüme ve bütün ülkenin demokratikleşmesine dönük olduğu herkes tarafından görülecektir” ifadelerini kullandı.