Öcalan'ı dinlemeyip eylem yaptılar

Öcalan'ı dinlemeyip eylem yaptılar

Şırnak'ın Silopi ilçesinde İpek yolunda lastik yakıp yolu ulaşıma kapatan göstericilere polis müdahale etti. Göstericilerin lazer ışıkla tacizine polis biber gazı ile karşılık verdi.

Silopi’de ilçenin en işlek yeri olan 2’inci ve 3’üncü cadde üzerinde toplanan yaklaşık 50 gösterici grubu, dün akşam saatlerinde İpek yoluna inerek lastik yakıp yolu trafiğe kapattı. Göstericiler ayrıca durdurdukları bir Tır’ı barikat olarak kullandı. Silopi ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait polis zırhlı araçları olay yerine sevk edildi.

Göstericiler zırhlı araçlara molotof kokteyli atarken, bazı evlerin damlarına çıkan bir gösterici polis araçlarına yeşil lazer ışığı ile tacizde bulundu. Polis aracından lazer tutulan yere gaz bombası atıldı. Dağılın anonslarına göstericilerin taş, havai fişek ve molotof kokteyli atması üzerine polis gaz bombaları ile göstericileri dağıtmaya çalıştı.

Toma araçlarından ise, yakılan ateşlere ve göstericilere su sıkıldı. Molotof isabet eden zırhlı araçlar TOMA yardımı ile söndürüldü. Olaylar sırasında Zırhlı araçtan inen polisler bir çocuğu yakalayarak zırhlı araca bindirdi. Polisle göstericiler arasında yaşanan çatışma geç saatlere kadar sürdü.

ÖCALAN'IN MESAJI: YÜZÜ KAPALI EYLEM YAPILMAYACAK

DTK Genel Başkanı Hatip Dicle, 15 Ocak Perşembe günü Şırnak'a gelerek Abdullah Öcalan'ın gençlere mesajını okumuştu. Dicle "Öcalan’ın Kürt gençlerinden daha önce yüzü kapalı eylem yapılmayacağı ve Kepenk kapattırma eylemleri yapılmayacağı yönünde alınan kararları, pratiğe koymasını istediğini tekrarladı. Biz ümit ediyoruz ki Başkan Apo’nun etrafında kilitlenen, onun mesajına, onun yüreğine sahip çıkanlar olarak, örgütlülüğümüzü koruyarak, onun bu mesajına sahip çıkmak gerekiyor" demişti.