Oda Başkanı: “avm’ler Küçük Esnafı Bitiriyor”

Oda Başkanı: “avm’ler Küçük Esnafı Bitiriyor”

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, "Büyük alışveriş merkezleri (AVM) küçük esnafı bitirmektedir’’ dedi.
Aydın Bostancıoğlu yaptığı açıklamada, küçük esnafın son yıllarda artan büyük alışveriş merkezleri karşısında günden güne eridiğini ileri sürerek, bu merkezlerin Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kent merkezleri dışına taşınması gerektiğini belirtti. Bostancıoğlu, "AVM’ler ülkemizde neredeyse tüm illerimizin mahalle aralarına kadar girmiştir. Esnaf ve sanatkarımız haksız bir rekabetle karşı karşıyadır” dedi.
Esnaf ve sanatkar kesiminin küreselleşmenin olumsuz etkilerini son birkaç yıldır yoğun şekilde yaşadığını ifade eden Bostancıoğlu, "Esnaf kesimi mali ve finansal politikaların yeteri olmaması sebebiyle sürekli kan kaybetmektedir. Esnafımız ülkenin orta direği olma vasfını kaybetmekte, alt gelir dilimine hızla kayarak yoksullaşmakta, kazancı evini geçindirmeye yetmemektedir. Bu süreç esnaf ve sanatkar kesiminin sayısal büyüklüğü dikkate alındığında, ülkemiz için hem ekonomik hem de toplumsal açıdan büyük tehlike oluşturmaktadır’’ şeklinde konuştu.