Ödemiş Belediye Meclisi Bütçe İçin Toplandı

Ödemiş Belediye Meclisi Bütçe İçin Toplandı

Ödemiş Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısının ikinci oturumu önceki akşam yapıldı. Belediye Başkanı Mahmut Badem başkanlığındaki toplantıda Ödemiş Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi karara bağlanırken, İmam Birgivi Kabristanı kurban kesim yeri ücret tarifesi hariç tüm maddeler oybirliği ile kabul edildi.
Toplantıda ilk olarak Ege Üniversitesi’nin destekleriyle hazırlanan 2015-2019 yılı stratejik planı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 2015 yılı Performans Programı ve 2015 yılında uygulanacak vergi ve harç tarifeleri, ücret tarifeleri ile belediyeye ait yol fazlalıklarının asgari ve azami metrekare satış fiyatlarına ilişkin Plan Bütçe Komisyonu’nun aldığı kararlar meclisten de oybirliği ile geçti.
84 MİLYON LİRA GELİR, 75 MİLYON LİRA GİDER
Ödemiş Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi de toplantıda görüşüldü. 84 milyon 750 bin lira gelir, 75 milyon 750 bin lira gider olacak şekilde düzenlenen 2015 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi. Yıllardır denk bütçelerle yoluna devam eden Ödemiş Belediyesi’nin giderleri ile gelirleri arasındaki 9 milyonluk farkın borçların ödenmesinde değerlendirileceği açıklandı.
“BORÇLAR YÜZÜME VURMASA DA MİDEME VURUYOR”
CHP’li üyelerin İZSU’nun Ödemiş’te kurması gündemde olan şantiyesi ile ilgili sorularını yanıtlandıran Badem, “İZSU’ya şantiye yerini biz teklif etmiştik. İlk etapta YSE’nin tesislerinin şantiye olması gündemdeydi ancak orada imar sorunları büyük. Biz de Sanayi Sitesi’ndeki mevcut belediye şantiyesini teklif ettik. Şu an beklemedeyiz, bize ulaşan somut bir gelişme yok. İZSU’ya şantiyenin verilmesi ile sağlanacak gelir borçlarla mücadele eden belediyemizi bir nebze de olsa rahatlatır. Borçların etkisi yüzüme vurmasa da artık mideme vuruyor. Kamulaştırma kararı alındığını öğrenmiştik, beklemedeyiz. CHP’li meclis üyelerimizin de bu konuyla ilgili desteklerini sürecin hızlanması adına bekliyoruz” dedi.