Ödemiş Kaymakamı Esnafı Ziyaret Etti

Ödemiş Kaymakamı Esnafı Ziyaret Etti

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek Ödemiş’te yaptığı esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Ödemiş’in en eski çarşı merkezi olan Demirciler Çarşısı’nda bulunan Dumanlı Ekmek Fırını’nı ziyaret eden Kaymakam Dölek, çarşı esnaflarına da hayırlı işler diledi.
Ziyarette konuşan Kaymakam Abdullah Dölek şunları söyledi: “Ödemiş’te zaman zaman gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretlerimizi bugün Ödemiş’in tarihi çarşısı Demirciler Çarşısında bulunan Dumanlı Ekmek Fırını ile devam ediyoruz. Fırıncı Mehmet Dumanlı arkadaşımız Ödemiş’e ait farklı 10 kusur çeşit ekmek üretiyormuş. Biz de bu ekmeklerin tanıtımına katkı koymak esnafımıza hayırlı işler dilemek için buraya geldik. Fırında incelemelerimizi yaptık. Mehmet Bey ürettikleri ekmekleri bizlere tek tek anlattı özelliklerinden bahsetti. Aynı zamanda bize farklı tatları olan ekmeklerden yanında peynir ve kavun ile ikram etti.”
“EKMEK İSRAFI RAKAMLARI UÇURUM”
“Burada Türkiye genelindeki ekmek israfına dikkat çekmek istiyorum. Türkiye genelinde tahmin edemeyeceğimiz büyüklükte rakamlarla ekmek israfı var. İsrafın azaltılması için devletimiz yurt genelinde kampanya oluşturmuştu. 2013 yılı başından bu yana sürdürülen kampanya ile ekmek israfında ve toplumumuzun ekmek tüketimi alışkanlıklarında değişiklikler var. Buna göre 2012 yılında 5 milyon 950 bin adet olan günlük ekmek israfı bu kampanya ile 4 milyon 900 bin adede düşürüldü. İsrafta %18’lik bir düşüş gözlemlendi. İsraf miktarının azaltılması ile 300 milyon TL ve halkımızın ekmeği tüketebileceği kadar satın alarak kontrollü tüketmesiyle 2,5 milyar TL tasarruf sağlandı.”
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VEFA BARDAKÇI DA DEMİRCİLER ÇARŞISI’NA KONUK OLDU”
Ödemiş’e Zafer Mahallesi’ndeki okul alanı için gelen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da Kaymakam Abdullah Dölek’i makamında ziyaret etmek isterken Kaymakam Abdullah Dölek İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Bardakçı’yı Demirciler Çarşında ağırladı. Kaymakam Abdullah Dölek, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel esnaflara bir süre konuk oldu.