Ödemişli Kestane Üreticisi Mutlu Ama Beklentili

Ödemişli Kestane Üreticisi Mutlu Ama Beklentili

Küçük Menderes Havzası’ında Ekim ayında başlayan kestane sezonu son günlerini yaşıyor. Bu yıl kestane sezonunda yüzleri gülen kestane üreticileri sezon sonunda gelecek sezonun da bu yılki gibi geçmesini istedi.
İkinci ürünlerin toptan kilogram fiyatının 5 TL, birinci ürünün ise toptan kilogram fiyatının 8.5 TL olduğunu kaydeden kestane üreticileri bu yıl verimin yüksek olduğunun da altını çizdiler. Ödemiş’te kestane ambarı olarak bilinen Bıçakçı köyü ise bu sezon toplam 4 bin ton kestane üreterek tarihi sezonlarından birini yaşadı.
Bıçakçı kestanesinin bölgedeki en kaliteli kestane olduğunu söyleyen üreticiler, ürünlerinin İtalya’ya ihraç olduğunu belirtti. Ürettikleri kaliteli ürün ile gurur duyduklarını belirten üreticilerin tek dertleri ise üretim yollarının bozukluğu.
Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin kapatılmasından sonra üretim yollarında hiçbir çalışma yapılmadığını söyleyen üreticiler, yolların daraldığını ve geçilemez hale geldiğini bir an önce İzmir Büyükşehir ve Ödemiş Belediye ekiplerinin bölgedeki üretim yollarında çalışma yapmalarını talep ettiler.