Ödemiş’te Rahvan At Yarışları Konserle Renklenecek

Ödemiş’te Rahvan At Yarışları Konserle Renklenecek

Ödemiş’in Çaylı beldesinde bu yıl 29.’su düzenlenecek Geleneksel Rahvan At Yarışları Festivali’nin programı belli oldu. Pazar günü gerçekleştirilecek yarışlar öncesi halk konseri de düzenlenecek.
Çaylı Belediyesi’nin Bütünşehir Yasası ile kapatılmasının ardından Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla sürdürülen yarışlar çerçevesinde cumartesi akşamı Çaylı Meydanı’nda konser düzenlenecek. Ücretsiz halk konserinde pop müzikte Ezgi ve Belgin sahne alırken, “İzmir’in Ferdi Tayfur’u” lakaplı Ahmet Durmuş da arabesk fantezi parçaları seslendirecek. Nazan’ın sunuculuğundaki konser saat 20.00’da başlayacak.
“Rahvan at yarışlarının Kırkpınar’ı” olarak anılan Çaylı’da yarış heyecanı pazar günü saat 12.00’dan itibaren yaşanmaya başlayacak. Dutdibi Mevkii’ndeki pistte birbirinden heyecanlı 10 yarışın düzenleneceği pazar gününde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek onlarca at ve binicileri geleneksel sporu bir kez daha canlandırmış olacak.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun da destek verdiği 29. Geleneksel Rahvan At Yarışları Festivali kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koşusu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu, İzmir Valiliği Koşusu, Ödemiş Kaymakamlığı Koşusu, Deste Koşusu, Belediye Başkanlığı Koşusu, Çaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Koşusu, At Yetiştiricileri Koşusu ve İthal Atlar A ve B grubu koşuları düzenlenecek.
Tüm rahvan at yarışları tutkunlarını geleneğin yaşatılacağı Çaylı’ya davet eden Çaylı Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü Derneği Başkanı Fethi Ekşi, yarışlara büyük katılım beklediklerini, yarışlarla ilgili hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti.