Odunpazarı Belediye Başkanı Başkan Kurt:

Odunpazarı Belediye Başkanı Başkan Kurt:

Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, ülkenin barışa ve huzura her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bütün sorumluların sorumluluk bilinci içinde hareket edip adım atması gerektiğini düşünüyorum” dedi
Odunpazarı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı 20’nci birleşim 1’inci oturumunda gündem öncesi söz alan Başkan Kurt, son dönemde Türkiye’de gerçekleşen olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkenin barışa ve huzura her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu anlatan Başkan Kazım Kurt, “Bugün pek çok ilimizde sokağa çıkma yasağı söz konusu, bunların yanlış dış politikadan kaynaklandığını ve bir an önce teskere zorunlu ise teskerenin gereğinin yapılmasının gerektiğini düşünüyorum. Türkiye akrabalarının öldürülmesine seyirci kalacaksa, bu teskereyi niçin geçirdiğimizi de merak ediyorum. Özellikle Kobani’deki cinayetlerin bir an önce durdurulması için Türkiye’nin ciddi adımlar atması gerektiğini düşünüyorum. Suriye’de Esad gitsin sonra biz bu işi yaparız demenin çok doğru olmadığı anlaşılmıştır. Hem Işid terörü ile ölenlere, hem de Türkiye’de ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum ve şiddetin, terörün nereden gelirse gelsin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin barışa ve huzura her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bütün sorumluların sorumluluk bilinci içinde hareket edip adım atması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Başkan Kurt’un konuşmasının ardından meclise gelen dört gündem maddesi görüşüldü. Öne çıkan madde, Odunpazarı Belediyesi 2015 Yılı Performans Programı oldu. Söz konusu madde oy çokluğu ile kabul edildi.