Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt Eto’da

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt Eto’da

Eskişehir Ticaret Odası’nda (ETO) gerçekleştirilen toplantıda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye olarak yürüttükleri Çarşı Projesi ve Sanayi Çarşısı’nın taşınması ile ilgili bilgi verdi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, tüccar ve sanayicilerin taleplerini dinlemek, belediyenin yürüttüğü projeler hakkında bilgi vermek üzere Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. Eskişehir Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıya ETO Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın yanı sıra Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu da eşlik etti.
Toplantıda konuşan Başkan Güler, Hamamyolu Caddesi ve Taşbaşı’nı kapsayan projenin hayata geçmesi ile bölgedeki ticari hayatın gelişeceğini söyledi. AVM’ler karşısında küçük esnafın zorluk yaşadığını belirten Başkan Metin Güler, çarşı kültürünün yeniden canlandırılması durumunda tüccar ve esnafın bir nebze de olsa nefes alabileceğini kaydetti.
DÜNYA AĞAÇ GÜNÜ ULUSLARI ESKİŞEHİR’DE BULUŞTURACAK
Toplantıda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, esnaf ve tüccarın taleplerini çok önemsediklerini belirterek, çarşı projesinin dış cephe düzenlemesi için Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan karar beklediklerini söyledi. Sanayi Çarşısı’nın taşınması ile ilgili de bilgi veren Kurt, Sanayi Çarşısı’nın taşınmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Odunpazarı bölgesinin gelişmesi ile ilgi de paylaşımda bulunan Kurt, Odunpazarı’nın genişleyeceği bir alternatifin olmadığını belirterek, Seyitgazi yolunun tek alternatif olduğunu söyledi.
Mart ayında düzenleyecekleri 3. Dünya Ağaç Günü etkinliklerinin de uluslararası düzeyde olacağını ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bu sayede hem doğa bilincine dikkat çekmeyi amaçladıklarını hem de Eskişehir’in uluslararası alandaki tanınırlığına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.