Öfkeli Koca Eşini Öldürüp İntihar Etti

Öfkeli Koca Eşini Öldürüp İntihar Etti

Eyüp’te 1 yıldır ayrı yaşadığı eşini barışmaya ikna edemeyen kızgın koca dehşet saçtı. Hakkında koruma kararı bulunan eşini öldüren şahıs, ardından aynı silahla intihar etti.
Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 1 yıldır eşi Hatice Topçu’dan (28) ayrı yaşayan Murat Topçu (36), bir süredir barışmak için çaba sarf ediyordu. İddialara göre evlilik sürecinde eşi Murat Topçu’dan sürekli şiddet gören Hatice Topçu, eşinin barışma isteğine yanaşmayarak savcılıktan kendisine koruma, eşine de uzaklaştırma kararı aldırdı. Bunun üzerine çiftin üç çocuğu da yurtlara verildi. Koruma süresinin sona ermesi üzerine eşi tarafından tekrar rahatsız edilmeye başlanan Hatice Topçu, bunun üzerine bir kez daha savcılıktan koruma talep etti. Talebi kabul edilen Hatice Topçu, aynı gün eşinin buluşma ısrarını geri çevirmeyerek kabul etti. Eşi Murat Topçu ile Eyüp Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerindeki boş arsada buluşan Topçu, barışalım diyen eşini bir kez daha reddetti. Bunun üzerine çılgına dönen öfkeli koca, belinden çıkardığı silahla Hatice Topçu’nun başına ateş etti. Eşini tek kurşunla vurarak öldüren öfkeli koca, ardından namluyu kendi başına çevirerek tetiğe basıp intihar etti. Silah seslerini duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri, çiftin öldüğünü belirledi. Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan çiftin cenazeleri, yapılan incelemenin ardından ailelerine teslim edildi. Murat Topçu’nun cenazesi memleketi Ordu’ya gönderilirken, Hatice Topçu’nun cenazesi Eyüp Camii’nden kaldırıldı.
Eyüp Camii’ndeki cenaze namazında Hatice Topçu’nun yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kardeşinin ölümü ile yıkılan genç kadının ağabeyi Yavuz Baylan, uzun süre kardeşinin tabutu başında gözyaşı döktü. 3 çocuk annesi Hatice Topçu’nun naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Daha önce Murat Topçu tarafından tuzağa düşürülerek darp edilen ve ayakları kırılan Hatice Topçu’nun ağabeyi Yavuz Baylan, "Devamlı tehdit ediyordu. En sonunda yapacağını yaptı. Kardeşimize buluşmak istediğini söylemiş. Benim de bacağımı kırdı. Biz savcılığa verdik. Akli dengesi yerinde değildi. Uzaklaştırma kararı alınmıştı. Çocukları da şu an yurtlarda. 3 çocuğu var. Dün kardeşim telefonla görüşmüş, onu bir şekilde buluşmaya ikna etmiş. Bir el ateş edip vurmuş, daha sonra kendini vurmuş" dedi.
Acılı baba Kemal Baylan ise, "Bir süre önce koruma kararı alındı, bitmişti. Tekrar müracaat edildi. Dün çıkmış. Tam koruma yapacakları gün demek ki adam biliyordu artık. Benim çocuğumun ayaklarını kırdı. Biz yine barıştırırız dedik. İki ailenin arasını bulmak düşer bir baba olarak. Bizim inancımızda damat da bir evlattır. Ama ne yapacaksın" ifadelerini kullandı.
Görgü tanıkları, çiftin birlikte sigara içtiklerini belirterek, “Birbirlerine yüksek sesle bağırıyorlardı. Bir saat sonra olay yerine baktığımızda ikisi de kanlar içinde yerde yatıyordu” dediler.