'Oğlumun gözlerini gösterin'

'Oğlumun gözlerini gösterin'

Manisa Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı haftası nedeniyle düzenlenen organizasyonda organ bağışında bulunan donör aileleri ve organ nakli yapılan vatandaşlar bir araya geldi. Manisa Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Sağlık Müdürü Metin Kaplan ve İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay katıldı. Yenilen yemeğin ardından konuşan Manisa Sağlık Müdürü Metin Kaplan,
"Ülkemizde 28 bin 260 kişi organ nakli için sırada bekliyor. Bunun 22 bini böbrek nakli için bekleyen hasta sayımız. 2013 yılında biz bu programı başlattık. Toplam 2013'teki bizim organ bağışında bulunan kişi sayısı çok komik bir rakam, 200. Çok ciddi çalışmalar yaptık. Şu an Manisa 7 bin 826 bağışçıyla Türkiye'de 5. oldu" dedi. Kaplan'ın ardından konuşan Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı ise organ bağışında bulunan ailelerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğu ve çok etkilendiğini söyledi. Çakıcı konuşması sırasında organlarını bağışladığını belirterek kendisi için hazırlanan evrakları imzaladı. Protokol konuşmaları sonrasında organ bağışında bulunan donör aileleri ve organ nakli yapılan kişilere söz verildi.

"OĞLUMUN BUĞULU GÖZLERİNE BAKMAK İSTİYORUM"
Geçen yıl Kasım ayında meydana gelen bir trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen oğlu Selçuk Vardarlı'nın annesi Saliha Vardarlı, toplantıya oğlunun böbreğiyle hayat bulan Adnan Mecid'le birlikte geldi. Böbrek hastası olan ve oğlunun böbreğiyle hayata tutunan Mecid'i kendi imkanlarıyla bulan anne Vardarlı, oğlunun 10 kişiye hayat verdiğini ve organların bağışlandığı diğer hastaları da bulmak istediğini söyledi. Beyin ölümü gerçekleşen Vardarlı'nın 10 kişiye umut olduğunu söyleyen anne Vardarlı, oğlunun organlarını ilk başta bağışlamak istemediğini belirtti. Anne Vardarlı, "Oğlumu kaybetmenin acısıyla yaşarken organ bağışında bulunmamı istediler. Benim için çok zordu. O benim bir tanemdi. İstemedim. Ama bir de şöyle düşündüm benim oğlum öldü ama başka canlar kurtulsun istedim. Ciğerim çok yanıyor ama 10 kişiye umut olmuş. Organlarını alan ailelerin 3'üyle tanıştım. Onların yüzüne baktığım zaman Selçuğum aklıma geliyor" dedi.
Oğlunun kalbiyle gözlerinin bağışlandığı kişilerin bulunması için yardım isteyen anne Vardarlı, "Bir tek istediğim kalbiyle gözü. Yavrumun gözü o kadar güzeldi ki buğulu buğulu bakardı annesine. Yeter ki bana adresini söyleyin. Adres sorar gibi bakayım gözlerine. Ne olur gözüyle kalbini gösterin yalvarırım" diyerek yere yığıldı. Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Sağlık Müdürü Metin Kaplan ve İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay hemen anne Vardarlı'nın yanına gelerek sakinleştirmeye çalıştı. Fenalık geçiren kadın kaldırılarak sandalyeye oturtuldu.
Anne Vardarlı'nın oğlunun böbreğini bağışladığı Adnan Mecid adlı böbrek hastasıyla teselli bulması dikkat çekti. Anne Vardarlı daha sonra öğretmen evinde boş bir odaya alındı. Selçuk Vardarlı'nın böbreğiyle hayata tutunan Adnan Mecid ise, anne Vardarlı'yı bulduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.