Öğrenciler Atatürk Büstüne Sahip Çikti

Öğrenciler Atatürk Büstüne Sahip Çikti

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ilkokul öğrencileri çeşitli il ve ilçelerde Kobani protestolarında göstericiler tarafından Türk bayrağının indirilmesi, Atatürk büstü ve okul binalarına zarar verilmesine üzüntü ve tepkilerini okullarındaki Atatürk büstünü boyayarak gösterdi.
Karakese İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, okul müdürü Mustafa Erden ve sınıf öğretmeni Halil Aksoy öncülüğünde protestoculara tepkilerini “Atama dokunma” adını verdikleri etkinlikle gösterdi. Okullarındaki Atatürk büstüne sahip çıkan öğrenciler, Atatürk büstünün baştan aşağı boyayıp bakımını yaptı.
"Bazı yerlerde okullarımıza, bayrağımıza ve okullarımızdaki Atamızın büstüne düzenlenen çirkin saldırılara üzülüyoruz" diyen öğrenciler şunları kaydetti:
“Bizim gibi o okullarda eğitim görmek isteyen arkadaşlarımız zor durumda kalmakta, bizde orada eğitim gören arkadaşlarımızın okullarına ara vermeden eğitim almalarına destek olmak ve yurdumuzun düşmanlardan kurtararak Cumhuriyetimizi kuran Atatürk’e sahip çıkmak ve büyüklerimizin bize destek vermeleri için sesimizi böyle duyurmak istedik.”