Öğrenciler Daha Temiz Bir Bodrum İçin Harekete Geçti

Öğrenciler Daha Temiz Bir Bodrum İçin Harekete Geçti

"Daha temiz bir Bodrum için" sloganıyla çalışma başlatan Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri hazırladıklarını dilekçelerle Bodrum Belediyesini ziyaret etti.
Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri düzenledikleri "Daha temiz bir Bodrum" kampanyası kapsamında yazdıkları dilekçeleri Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Orman’a iletti. Bodrum Belediyesini ziyaret eden minik öğrenciler, Kemal Orman ile görüşerek daha temiz bir Bodrum için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu 6-A sınıfı öğrencilerinden oluşan otuz kişilik gruba okulun Sosyal Bilgiler dersi öğretmeni Bülent Turan da eşlik etti.
Sosyal Bilgiler dersinde düzenledikleri "Daha Temiz Bir Bodrum" kampanyası kapsamında "Temiz Çevre, Temiz Bodrum" ve "Bodrum Cennet, Temiz Tutmak Gerek" gibi pankartlar hazırlayan öğrenciler her biri ayrı ayrı hazırladıkları dilekçelerini belediye yetkililerine teslim etti.
Öğrenciler tarafından yazılan dilekçelerden birinde örnek olarak şu ifadeler yer aldı:
"Sizin de bildiğiniz gibi evlerde kullanılan atık yağlar genelde mutfak lavabosundan dökülerek doğayı kirletmektedir. Atık yağları biriktirmeyi teşvik ederek belirli aralıklarla evlerden toplanmasını sağlarsanız, güzelliklerini yaşadığımız bu coğrafyaya daha az zarar vermiş oluruz. Bodrum Belediyesi olarak bu konuda üstünüze düşeni yapacağınızı ümit ederim. Konuyla ilgili tarafıma bilgi verilmesini arz ederim."
"Çöp arabaları, okul servisleri zamanları çıktıkları için yolu tıkıyor ve bizler okullara ve evlere geç kalıyoruz. Bu yüzden bize yardım ederseniz çok seviniriz."
"Ülkemizin yaz turizminin gözde yerlerinden biri olan Bodrum’da özellikle denizlerimizin ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Denizlerimiz insanlara başta yüzme ve su sporları sağladığı gibi milyonlarca bitki ve hayvana da yaşam olanağı sağlıyor. İnsanların ve denizde yaşayan canlıların deniz kirliliğinden etkilenmemesi için limana demirleyen teknelerin arıtma sistemlerinin düzenli olarak denetlenmesini rica ve arz ederim."
Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Orman, her zaman böyle projeleri desteklediklerini belirterek öğrencileri öz güvenleri ve düşünceli davranışlarından dolayı kutlayarak onlara teşekkür etti.