Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi

Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi

Tokat Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler hünerlerini sergiledi.
Tokat’ta giyim teknolojileri, yiyecek ve içecek hizmetleri ile çocuk gelişimi alanında 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri el emeği göz nuru ürünlerini davetlilerin beğenisine sundu. 5 yıldızlı otellerde yapılan tabak süslemelerine taş çıkarak süslemeler yapan öğrencilerin, yaş pasta üzerine Mehmetçik ve Türk Bayrağı ile şeker hamurundan yaptıkları figürler dikkat çekti.
Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğrencileri çok yönlü basamaklarda çalışmaya ve üretmeye teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi. Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu çalışmaya önderlik yaptığını ifade eden Yazıcı, “Geçen yıl mesleki eğitim veren okullarımızda işletmede beceri eğitimini masaya yatırmış, bu noktadaki problemleri konuşmuştuk. Her alandan gelen öğrenci gönderdiğimiz işletmelerdeki geri bildirimlerde çocuklarımızın uygulama ve beceri yeteneklerinde daha gelişmeye yönelik alanlar tespit etmiştik. Bu çalışmalar o tespitlerin devamları” diye konuştu.
Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sevil Alaçam ise mesleki eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla öğrencilerin yaptıkları ürünlerin beğeniye sunduklarını kaydetti. Yenilikçi okul, yenilikçi öğretmen vizyonu ile bu eserlerin ortaya konulduğunu ifade eden Alaçam, “Beklenenin üzerinde çocuklarımızın kendilerini, hayallerini gösterebileceği performans üzeri eserler ortaya konuldu” dedi.