Öğrenciler İstiklal Marşı'nı üç ayrı besteyle okudu

Öğrenciler İstiklal Marşı'nı üç ayrı besteyle okudu

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı Bursa’da kutlandı.  Maarif Vekaleti tarafından düzenlenen güfte yarışmasına katılan 724 şiir arasından seçilerek İstiklal Marşı olarak kabul edilen milli şiirin 94. yılı Bursa’da kutlandı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. “İstiklalimizin Bülbülü Mehmet Akif Ersoy” adlı kitabı kaleme alan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Profesörü Mustafa Kara, Türkiye’de istiklal kelimesini taşıyan 3 obje olduğunu söyledi. Kara, “İstiklal Harbi, İstiklal Marşı, istiklal şairi. Bu üç istiklali kendinde toplayan Türkiye’de ve dünyada tek kişi var. Bu kişi İstiklal Harbi’ne katılmış, İstiklal Marşı’nı yazmış ve istiklal şairi olarak gönlümüzde taht kuran Mehmet Akif Ersoy’dur” dedi.
Mustafa Kara, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini de okudu. Vali Münir Karaloğlu ise, gençlerin İstiklal Marşı'nda geçen hak, istiklal, vatan, bayrak, şehadet ve istikbal gibi mefhumları iyi kavramaları gerektiğini söyledi.
Programda Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, İstiklal Marşı’na yapılmış 3 farklı besteyi Bursalı vatandaşlara orkestra eşliğinde sundu. Daha sonra öğrenciler hazırladıkları tiyatro oyunlarıyla İstiklal Marşı’nın kabulünü canlandırdı.