ÖĞRENCİLER UZAY KAMPINI GEZDİ

ÖĞRENCİLER UZAY KAMPINI GEZDİ

Konak Belediyesi, başarılı karneleriyle göz dolduran öğrencileri yarı yıl tatilinde Uzay Kampı’na götürerek ödüllendirdi.
Eğitim döneminde düzenlediği kültür turlarıyla Konak’ın tarihi mekanlarını uzman rehber eşliğinde öğrencilere tanıtan Konak Belediyesi, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle gezi rotasını bu kez Gaziemir’deki Ege Serbest Bölge Kurulu ve İşleticisi A.Ş (ESBAŞ) içinde faaliyet gösteren Uzay Kampı’na çevirdi. Konak ilçe sınırları içinde eğitim gören ve ilk yarı yılda derslerinde başarı göstermiş öğrencilerin katıldığı Uzay Kampı gezisi büyük ilgi gördü. Meraklı gözlerle kampı gezen öğrenciler, hem keyifli bir gün yaşadı hem de uzay hakkında yeni şeyler öğrenmenin tadını çıkardı.
Dünyada üçüncü Türkiye’de ise tek olan kampta yer alan birbirinden ilginç bölümleri ve simülatörleri ilgiyle gözlemleyen öğrenciler, kamp görevlilerinin uzay, astronotlar ve uzay mekikleri hakkında verdiği bilgileri de not etmeyi unutmadı. Özellikle fen bilimleri ve matematik alanlarına ilgi duyan öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği gezide, ’Uzayda nasıl bitki yetiştirilir?, Mars’ın yüzeyi nasıl görünür?, Uzay yürüyüşü nasıl yapılır?’ gibi soruların yanıtlarını bulan öğrencilerin en çok ilgisini çeken şey ise, bire bir ölçeğe sahip uzay mekiği maketi oldu. Discovery Uzay Mekiği’nin ana kumanda merkezinin detaylı bir kopyası olan maketin içine giren çocuklar, astronot kıyafetiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Eğlenceli olduğu kadar eğitici de olan gezi sonunda öğrencilere Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın imzaladığı katılım belgesi ve armağanlar verildi.