Öğrenciler Yeni Eğitim-öğretim Yılına Başladı

Öğrenciler Yeni Eğitim-öğretim Yılına Başladı

Beylikdüzü’nde yeni eğitim-öğretim yılı, Gürpınar Yeşilkent İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen törenle başladı.
Yeni Eğitim-Öğretim Sezonu Beylikdüzü’nde yapılan törenle açıldı. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı tören Gürpınar Yeşilkent İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Yüzlerce ilkokul 1. sınıf öğrencisinin de ilk kez ders başı yaptığı günde, yeni dönem öğrencilerin okuduğu şiirler ve okulun halk oyunları ekibinin davul ve klarnet eşliğinde yaptığı gösterilerle başladı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan İmamoğlu, tören sonrası sınıfları gezerek, özellikle okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerini Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte ziyaret etti ve onlara başarılar diledi.
Törende ilk mikrofonu alan Gürpınar Yeşilkent İlköğretim Okul Müdürü Ercan Gürbüz, yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dilerken Beylikdüzü Belediyesi’nin okullarına kazandırdığı yenilikler için belediye yönetimine teşekkür etti. Sözü alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı da, “Daha nitelikli ve geleceğe daha değer katacak nesiller yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Onlara iyi bir rehberlik yapabilmek en önemli görevimiz” diye konuştu.
“EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı konuşmada “Eğitim-öğretim katkı bizim vazifemiz. Eksiğimiz olmaması için öğrenciler, öğretmenler, okul müdürleri ve velilerimize kadar herkesin bizlerin uyarıcıları olsun istiyoruz. Yeni eğitim sezonunda herkese başarılar diliyorum. Öğrencilerimizi çok seviyorum. Onlar ne istiyorlarsa, nasıl bir okul hayal ediyorlarsa onu gerçekleştireceğiz” dedi.
“ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİMİZE EMANET”
Son konuşmaya yapan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, milli eğitimin birinci öncelikleri olduklarına dikkat çekerek, “Velilerimiz heyecanlı, çocuklarımız mutlu, idarecilerimiz güvenli, öğretmenlerimiz gururlu. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek o kadar yükseğe çıkarız. Bu öğrencilerimiz öğretmenlerimize emanet edilmiştir. Belediyemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni eğitim-öğretim dönemi hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tören sonrası Pınarkule İköğretim Okulu ile TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nu ziyaret etti. Başkan İmamoğlu, okul yönetimi ile ilçenin eğitim politikası üzerine konuştu ve ilçeye yeni okullar kazandırılacağının altını çizdi. Okul gezileri sırasında öğrencileri de selamlayan İmamoğlu, sevgi gösterileri eşliğinde okullardan coşkuyla uğurlandı.