Öğrencilerden Kimsesizlere Günlük Sıcak Yemek

Öğrencilerden Kimsesizlere Günlük Sıcak Yemek

Çorum’un Kargı ilçesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü projeyle öğrenciler tarafından kimsesizlere günlük sıcak yemek dağıtılıyor.
Kargı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttükleri proje ile kanun kapsamında bulunan bakıma muhtaç yaşlılara, gönüllü öğretmen ve öğrencilerle birlikte sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Proje ile hem İlçede bakıma muhtaç ve kendi yemeğini yapamayacak kadar yaşlı durumda olan vatandaşların bu ihtiyacını gidermek, hem de bu yaşlıların unutulmuşluk hissine kapılmalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Proje koordinatörü ve aynı zamanda Kargı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hasibe Kahraman, gerçekleştirilen proje ile sadece kimsesiz insanlara yardım edilmediğini belirterek, "Aynı zamanda öğrencilerin sosyal sorumluluk duygularının ve topluma hizmet bilinçlerinin gelişmesi ve milletimizin önemli bir değeri olan yaşlıları ziyaret etme kültürünü öğrencilerimize kazandırılmayı hedefliyoruz’ dedi.
Kahraman, "Kargı Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projede, her gün okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerden oluşan 3 gönüllü sıcak yemek dağıtımına gidiyor. Yemekler verilirken hal, hatır sorularak yaşlarımızla sohbet ediliyor. Bu sayede azda olsa onların kimsesizlik hissine kapılmalarının da önüne geçmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.
Kahraman ilçede şuanda 15 bakıma muhtaç yaşlıya günlük sıcak yemek dağıtım hizmeti verildiğini ve bu şekilde başka kişilerinde olup olmadığının tespit edilmesi için çalışmalara devam ettiklerini sözlerine ekledi.