Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Sinop Toplum Sağlığı eğitimcileri öğrencilere yönelik “hijyen” konulu eğitim verildi.
Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi eğitmenleri tarafından Abalı İlkokul/Ortaokulu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme eğitimleri büyük ilgi görürken, eğitim anında 184 öğrenciye sağlık taraması yapılarak sağlık ekiplerince çeşitli önerilerde bulunuldu. Sağlık tarama sonucunda tüm öğrencilere hijyen konulu eğitim verildi.
Eğitimin ana temasının günümüz sağlık hizmet anlayışı öncelikli olarak sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik olduğunu dile getiren Toplum Sağlığı eğitimcileri, "Günlük yaşantımızda dokunduğumuz her şeyde bakteri bulunmaktadır. Özellikle ellerimiz, günlük yaşamda dış dünya ile her türlü bağlantımızı sağlayan, bu sebeple de en çok bakteri barındıran organımızdır. Hijyeni sağlamada en önemli kural, ellerin doğru yöntem ile su ve sabun kullanılarak yıkanmasıdır. El hijyeni, besin kaynaklı hastalıkların azaltılmasında ve parazitlerin bulaşmasının önlenmesinde en etkili yöntemlerden biridir" dedi.
Ayrıca ağız sağlığına da dikkat çeken Toplum Sağlığı eğitimcileri, "Günde en az 2 kez çocuğun yaşına uygun diş fırçasına yine çocuklara uygun macun, nohut büyüklüğünde sürülür ve 2 dakika boyunca fırçalama işlemi yapılır" bilgilerine yer verdi.