Öğrencilere Şehit Mehmet Kamil’in Hayatı Anlatıldı

Öğrencilere Şehit Mehmet Kamil’in Hayatı Anlatıldı

Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı 22 Etüt Eğitim Merkezi ve ilçe genelinde bulunan tüm Liselerde bulunan öğrencilere, 21 Ocak 1921 yılında Fransız askerleri tarafından süngülenerek şehit edilen Şehit Mehmet Kamil’in hayatı slayt gösterisi şeklinde anlatıldı. Şehit Mehmet Kamil’in hayatını izleyen öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.
ÖĞRENCİLER ŞEHİTKAMİL’İN HAYATINI DİKKATLE İZLEDİ
Şehitkamil Belediyesi, Şehit Mehmet Kamil’in şehit edilişinin yıl dönümü nedeniyle, 22 Etüt Eğitim Merkezi ve ilçe genelinde bulunan tüm Liselerde bulunan öğrencilere, Şehit Mehmet Kamil’in hayatını anlattı. Çocuklara tarihi ve geçmişte yaşanılan sıkıntıların bilincini oluşturmak adına düzenlenen program, öğrenciler tarafından da yoğun ilgi gördü. Gaziantep Savunmasının ilk şehidi olarak anılan Mehmet Kamil’in şehit edilmesinin anlatıldığı slayt gösterisi, öğrencilere duygu dolu anlar yaşattı. Şehit Mehmet Kamil’in hayatını dikkatle izleyen öğrenciler, ilerde bir daha bu tür sıkıntıların yaşanmaması için çok çalışacaklarını ifade ettiler. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini iletti.
YENİ NESİLLERE TARİHİ BİLİNCİNİ KAZANDIRMAMIZ GEREK
Seyrantepe Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yunus Caymaz, “Bugün öğrencilerimize Şehit Mehmet Kamil’in şehit edilişinin yıl dönümünden dolayı hayatını anlatan ve bu bilincin çocuklara kazandırılması, o tarihte yaşanan zorlukların bir daha yaşanmaması açısından bir slayt gösterisi sunduk. Bizler eğer bu topraklarda rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak, bu toprak ve bu ülke uğruna şehit olmuş atalarımızın varlığıyla mümkündür. Bizde bunları bizden sonra gelecek olan yeni nesillere aktararak, sahip oldukları toprakların ne kadar değerli ve önemli olduğunun bilincini kazandırabilirsek, geleceğin emin ellerde olduğuna kanıt getirebiliriz. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bu kültürel değerleri öğrencilerimize yad ettikleri ve tarihine sahip çıkan bir neslin yetişmesine katkıda bulundukları için teşekkür ediyoruz” dedi.